Matovič neustúpil. Druhé kolo testovania bude!
02 | 11 | 2020 I Michal Filek

Druhé kolo testovania bude. Okresy, v ktorých dosiahla miera pozitívnych testov menej ako 0,7 % dostanú výnimku.


Znamená to, že v 25 okresoch na juhu Slovenska a v mestách Bratislava a Košice, sa cez víkend testovať nebude. "Testovať budeme asi 54% tých, ktorí boli testovaní v 1. kole, ale rieši nám to 75% problému," informoval pred pár minútami na tlačovej konferencii Matovič.

Spolu s ministrom obrany vyzval Matovič ľudí k zodpovednosti. Majú totiž správu, že niektorí ľudia prestali opatrenia dodržiavať. Týkať sa to má vraj okresov, kde bolo menej ako 1% testovaných.

"Od budúceho týždňa začneme zriaďovať vo všetkých okresných mestách mobilné odberové miesta určené na testovanie antigénovými testami. Každý, kto bude mať záujem, ich bude môcť využiť," informoval Matovič.

Antigénovými testami budú pravidelne testovať aj v nemocniciach, domovoch sociálnych služieb a každého, kto prekročí hranice. Urobiť chcú 4 - 5 miliónov testov mesačne. "Považujeme to za dostatočné množstvo testov, aby sme počet nakazených udržiavali pod kontrolou," dodal premiér.

Matovič: Odhalili sme 38 359 nakazených z 3,6 milióna testovaných
Počas víkendového (30. 10. – 1. 11.) plošného testovania odhalili 38 359 nakazených osôb z celkovo testovaných 3 625 332 ľudí. To je 1,06 percenta. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO) po pondelkovom rokovaní vlády. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | tasr