Jeho blahorodie, pán premiér rozhodol. Kto sa nepodvolí, toho bude trestať
02 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Poslancovi Blahovi dochádza trpezlivosť. Zjavne nielen jemu. Pán premiér práve oznámili v súkromnej televízii s ironickým úškrnom, že "netestovaní budú sedieť doma" až do 15. novembra.


Ich blahorodie, predseda vlády, z Božej vôle kráľ, si koleduje o veľký problém, ktorý sa nazýva trpezlivosť občanov. Poslanec Blaha takto končí svoj status na sociálnej sieti a tento komentár sa ňou práve začína.

Blaha tvrdí, "dávajte si pozor, ľuďom dochádza trpezlivosť". Adresátom, ako vyplýva z kontextu statusu, sú veľkomožný pán premiér.

Predtým je ešte celých štrnásť bodov. Matovič v nich fakt dostáva na povestný frak. Jeho hračičku, antigénny test, mu zvozili pod čiernu zem až toť z Ameriky a to nie hocikto. "Negatívny test na druhý deň neznamená, že ste negatívny, tak aká je potom jeho výpovedná hodnota? Neznamená to, že o štyri dni môžete ísť za babičkou alebo na šiesty deň prestať používať rúško," vyhlásil pre televíznu stanicu CNBC námestník amerického ministra zdravotníctva Brett Giroir.

Matovič neustúpil. Druhé kolo testovania bude!
Druhé kolo testovania bude. Okresy, v ktorých dosiahla miera pozitívnych testov menej ako 0,7 % dostanú výnimku. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Michal Filek


Viem, to bude nejaký nezorientovaný Ficov doktorík, ktorý chce škodiť. Alebo možno nejaký od Radičovej. Lebo iba Radičová a Fico môžu na Slovensku za všetko zlé, čo sa tu deje. A ešte pásavka zemiaková, ale to už bolo dávno. Mimochodom, "americký chrobák". Tí Američania zjavne rokmi zmenili svoju taktiku. Ale im to trvalo, imperialistom!

"Už aj v USA si z Matoviča robia srandu a nechápu, načo to divadlo bolo dobré, keď z toho nie je žiaden efekt, okrem pretrvávajúceho slastného pocitu v útrobách našich nosov, kde nás prešpáral nejaký zaškolený medik v skafandri. Z toľkej národnej hrdosti na Matovičovu špajchlovačku mi až brní sliznica." Píše v jednom z vybraných bodov Blaha.

Takže jeho blahorodie - opakujem a prízvukujem - s ironickým úškrnom, predĺžilo nám, už odsúdeným netestovačom, basu až do 15. novembra. Bez ohľadu na to, že za jeden trestný čin sa tresty dvakrát neudeľujú. Ale právo nie je práve to, čo by nejak obmedzovalo realizáciu premiérových ambícií z jeho pohľadu. On má svoje právo a svoj rozum. Síce sa včera ospravedlňoval, ale dnes už je zas ako na koni.

Matematici tvrdia niečo iné ako premiér Matovič. Kto má pravdu? (Petra Demková)
Je tu taká dilema. Komu veriť, pokiaľ ide o korona dáta... premiérovi alebo matematikom? Každý totiž tvrdí niečo iné. Alebo to vlastne dilema asi ani nie je? Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Petra Demková


"Sme ilustráciou krajiny, ktorá míľovými krokmi smeruje k totalite, kde vodca zavelí, prikáže, povyhráža sa a ľudia nemajú na výber, nuž prídu. Takto nás vnímajú odvčera - ako banánovú krajinu, v ktorej miestny Borat utláča ľudí a popiera všetky vedecké expertízy, len aby sa mohol ukázať svetu. A svet sa z neho smeje." Píše poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. A až neuveriteľne sa s ním chce odrazu (ale iba tento krát) aj súhlasiť.

Blaha sa však v jednom mýli, ak tvrdí, že "Matovič je na smiech a strápnil celé Slovensko. Ukradol milióny a podviedol Slovákov. A čo je najhoršie, vnútil Slovensku takú mieru apartheidu a nenávisti, že sa z toho tak ľahko nespamätáme." Omyl spočíva v tom, že Matovič nie je na smiech, Matovič je vážna hrozba.

Na východe policajt zatkol 92 ročnú starenku za to, že ušla dcére z domu z karantény a išla zapáliť sviečku na hrob svojim blízkym. Policajt musel spraviť to, čo spravil, lebo konal na udanie nejakej empatickej duše. Konal na popud udavača, ktorý sa správal presne tak, ako jeho blahorodie toť nedávno vyzvali spoločnosť  - vážení, udávajte sa navzájom, udávajte tých, ktorí sa mi vzpierajú. Skoro ako komunisti, ale tí sa vtedy takto snažili zabrániť hrozbe západného imperializmu.

Takže, ďalší týždeň basy!

Na základe ktorého rozsudku, pán premiér? Slovensko nie je nejaké mestečko na divokom západe, v ktorom vládne šéf bandy kriminálnikov. Slovensko je právny štát. Teda, ešte donedávna bol! O trestoch v právnom štáte po dôkladnom vyšetrovaní a vznesení obvinenia rozhodujú súdy. Nie predseda vlády ani nikto iný. Ani ten váš posluhovačný hygienik.

Andrej Danko spochybňuje úprimnosť Matovičových ospravedlnení
Premiér sa akosi pričasto ospravedlňuje. To však budí podozrenie, že so slovom "prepáčte" to nemyslí až tak úprimne, ale vyslovuje ho iba ako súčasť svojho politického marketingu. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Ivan Brožík