POZOR: Na návštevu cintorínov stále platí zákaz! Ak tam pôjdete, hrozí vám pokuta
01 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vysoký nárast infikovaných na COVID-19 priniesol so sebou zákaz vychádzania. Zosnulých si preto pripomeňte doma zapálenou sviečkou.


Zákaz vychádzania platí aj napriek prvé dňu celoplošného testovania stále platí! zákaz vychádzania. Ak navštívite cintorín, hrozí vám pokuta, pretože návšteva cintorínov nie je medzi výnimkami zo zákazu vychádzania, ktorý platí do dnešného 1. novembra, informuje o tom portál tvnoviny.sk.
Spomienka na blízkych len doma

V súvislosti s dnešným Sviatkom Všetkých svätých preto polícia apeluje na občanov, aby dodržiavali opatrenia a blízkym vzdali hold nielen spomienkou na nich, ale napríklad aj zapálením si sviečky doma. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. „Vláda SR vyhlásila núdzový stav a zákaz vychádzania, opätovne si preto dovolíme apelovať na občanov, aby dôsledne dodržiavali opatrenia,“ vyzvala hovorkyňa polícia a podotkla, že na návštevu cintorínov ešte bude vhodnejšie obdobie.

Polícia aj naďalej pokračuje v kontrolách dodržiavania opatrení, pričom každý prípad porušenia rieši individuálne. V blokovom konaní hrozia občanom pokuty do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur, dodáva v závere portál tvnoviny.sk.

Zavedie vláda na sviatky opäť zákaz vychádzania? Minister Mikulec v tom má jasno
Vyhlásenie núdzového stavu vládou nepredstavuje pre občanov žiadne zvýšené riziko. Vláda ho vyhlásila iba pre prípad, že bude treba lepšie a efektívnejšie zabezpečovať ochranné prostriedky pre zdravotníkov či domovy sociálnych... Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.