Obmedzenia Covid-19 môžu zničiť celú generáciu detí (Helen Buyniski)
31 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Helen Buyniski (RT)






Drakonické kontrolné opatrenia proti Covid-19 pripravujú deti o sociálny kontakt, ktorý potrebujú na to, aby sa z nich psychicky a fyzicky vyvinuli funkční dospelí. Aj napriek tomu sa nám hovorí, že tieto obmedzenia chránia zraniteľné osoby.


Odborníci uznali, že malé deti, ktoré sa po semestri alebo aj dlhšom čase odstávok a izolácie vracajú do tried, budú musieť akademické učivo dobiehať. Avšak literatúra o „Novom Normále“ vo vzdelávaní je zreteľne veľmi málo zameraná na psychologické dôsledky. Najmä pre skupinu, ktorá je týmito opatreniami najviac zasiahnutá - veľmi malé deti a kojencov, pre ktorých môžu byť covidové zákazy prekážkou v dosiahnutí kritických vývojových medzníkov. Majú byť tieto deti obetované na oltári Veľkého resetu?





Nakoniec nejde o nevzdelané mamičky-blogerky, ktoré proklamujú, že môžu vychovávať normálne zdravé dieťa v izolácii, ktorá je predpísaná vo väčšine USA, Európy, Austrálie a Nového Zélandu. Nikto menší ako Harvardova univerzita povzbudila rodičov, aby pre svoje deti usporiadali „virtuálne hracie dni“, akoby Skype a Zoom boli platnou alternatívou pre kritickú prax budovania imunity hrania vonku v špine a výmeny zárodkov s ostatnými deťmi.

EÚ nechce ruskú vakcínu! Odkaz Orbánovi, ktorý rokuje s Ruskom
31 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Univerzita tiež navrhuje, aby učitelia a rodičia „stimulovali“ nosenie masky s cieľom „posilniť sociálnu normu“ - napriek obmedzeným dôkazom  o zdravotných výhodách a stále nevyriešenej otázke, či sú deti vôbec ohrozené novým koronavírusom. Aj keď existujú protichodné dôkazy o tom, či masky skutočne znižujú vírusový prenos, bránia deťom (aj dospelým) čítať mimiku toho druhého, čo je katastrofa pre veľmi malé deti, ktoré sa stále učia neverbálne sociálne podnety.

Dokonca aj Centrum pre kontrolu chorôb varuje pred nasadením rúšok deťom mladším ako dva roky a uznáva, že vo vnútri sa hromadí oxid uhličitý a deti v predškolskom veku nie sú schopné komunikovať, ak nemôžu dýchať. WHO neodporúča maskovať deti mladšie ako päť rokov a nezmieňuje sa iba o bezpečnosti, ale aj o „celkovom záujme dieťaťa“ a varuje pred „potenciálnym dopadom nosenia rúška na učenie a psychosociálny vývoj“ dieťaťa vo veku od 6 do 11 rokov.

Dlhodobé psychologické účinky zakrývania detských tvárí potom môžu byť oveľa zákernejšie ako jednoduché obavy o bezpečnosť. Ak sa deťom nebudú učiť empatiu a emocionálnu interakciu pomocou výrazov tváre, môže to mať trvalý vplyv na ich intelektuálny vývoj a je známe, že pretrvávajúca atmosféra strachu vážne narušuje intelektuálny a emocionálny vývoj, najmä u malých detí. V pasci izolácie so svojimi vystresovanými, ustráchanými rodičmi deti v tejto úzkosti žijú, až kým sa nestane ich vlastným „novým normálom“. Tento neustály stav strachu môže brániť ich schopnosti interpretovať emócie a komunikovať s ostatnými.

Právnik: Policajti od vás nesmú požadovať informácie o vašom zdravotnom stave, ani o teste na COVID-19!
Premiér Matovič a minister vnútra Mikulec oznámili občanom, že policajti si môžu od ľudí po celoplošnom testovaní vypýtať na predloženie potvrdenie o teste. Podľa vyjadrení právnika na to ale nemajú právo! Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Rozlišovanie tvárí je jednou z prvých vecí, ktoré sa kojenci učia, konkrétne schopnosť spozorovať svoju matku a do jedného roku veku deti konajú na základe mimiky dospelých okolo seba. Zostáva to dôležité aj v neskoršom veku - štúdie preukázali, že schopnosť čítať mimiku („spoločenské odkazy“) silne koreluje s akademickým výkonom. Ale deti narodené v ére Covid-19 môžu byť odvedené na test Covid-19 a vrátené mamičke, až keď je bezpečne „maskovaná“ - a niekedy ani vtedy.

Brookingsov inštitút dokonca uznal, že sociálna referencia je pre deti kľúčovou vývojovou fázou - len aby túto otázku odsunuli nabok. A to tak, že znepokojeným rodičom povedali, že môžu problémové rúška, ktoré sú v rozpore s potrebami ich vyvíjajúceho sa dieťaťa, prekonať niekoľkými hrami na počítači. Detská televízna stanica Sesame Street sa dokonca pokúsila urobiť sociálnu izoláciu pre svoje mladé publikum prijateľnou vďaka muppetom (ktorí si nutkavo umývajú ruky, hovoria o zoome a o výhodách „doby hrania videohier“, čo je „veľká zábava“).




Ale detskí psychológovia pripúšťajú, že deti, ktoré vyrastajú v dobe, keď nedokážu vidieť tváre ľudí okolo nich, sa budú veľmi ťažko orientovať v sociálnych situáciách alebo dokonca prejavovať svoje vlastné emócie.  "Virtuálna hra“ nie je náhradou. Lockdowny budú mať pravdepodobne trvalý negatívny vplyv na duševné a fyzické zdravie detí.

Výzva hlavného hygienika: Prečo je užitočné dať sa otestovať?
Hlavný hygienik Ján Mikas napísal obyvateľom Slovenska deň pred spustením plošného testovania otvorený list. Ľudí vyzýva, aby sa dali otestovať. Antigénové testy považuje z epidemiologického hľadiska za významnú pomoc. Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Natália Sollárová


Okrem toho, štatistiky naznačujú, že nemusí existovať žiadny logický dôvod, aby boli deti podrobené týmto traumatizujúcim kontrolám správania. Okrem niekoľkých (často by sa to dalo povedať až príliš) propagovaných prípadov boli deti do veľkej miery ušetrené od komplikácií spojených s infekciou Covid-19, ako potvrdili viaceré štúdie a médiá o tom s nechuťou informovali.

Aj štúdia, ktorá tvrdila, že deti mladšie ako päť rokov môžu niesť stokrát viac vírusu ako dospelí, musela pripustiť, že sa to neznamenalo prejavenie príznakov alebo prenos vírusu na ostatných. Zbaviť ich sociálnej interakcie a atmosféry bez strachu, ktoré sú rozhodujúce pre ich vývoj na funkčných dospelých, tak sa zdá, že neslúži žiadnemu účelu verejného zdravia.

Dokonca aj Svetové ekonomické fórum, ktoré bolo jedným z najhlasnejších podporovateľov uzamknutia, sociálneho dištancovania, maskovania a ďalších reakcií uznalo, že pandémia predstavuje „najväčší psychologický experiment na svete“. Varovalo, že izolácia môže viesť k „poruche duševného zdravia súvisiacej s traumou".

Krajčí verí, že vláda nepotrestá občanov, ak sa nedostanú na test
Minister zdravotníctva strávi testovací víkend aj ako člen odberného tímu. Riziko nákazy z jeho pohľadu nehrozí. Počet zdravotníkov, ktorí chcú pomáhať, sa zvyšuje. Každú hodinu sa ich hlásia „desiatky až stovky“, uviedol v piatok na tlačovej... Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Natália Sollárová


Namiesto toho, aby vyzývali na zastavenie toho, čo sa rovná inštitucionalizovanému zneužívaniu detí, iba navrhli, aby sa krajiny pripravili na budúci dopyt po službách psychológov a psychiatrov, čo bude určite bonanzou aj pre farmaceutický priemysel. Pretože deti, ktoré užívajú psychiatrické lieky, majú tendenciu byť od nich závislé celý život.

Budúcnosť týchto detí vyzerá skutočne veľmi temne. Čo bude potrebné na prebudenie ich rodičov? Sesame Street ide na psychiatriu?
Helen Buyniski je americká novinárka a politická komentátorka v spoločnosti RT


Merkelová obhajuje nové bezpečnostné pravidlá spojené s Covid-19 a odmieta „klamstvá a dezinformácie"
Nemecká kancelárka Angela Merkelová varovala, že jej krajina sa nachádza v „dramatickej situácii“, a obvinila politikov, ktorí podkopávajú boj proti koronavírusom tým, že šíria „klamstvá, dezinformácie a konšpiračné teórie“, informuje portál... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Marek Molnár