Merkelová obhajuje nové bezpečnostné pravidlá spojené s Covid-19 a odmieta „klamstvá a dezinformácie"
31 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Nemecká kancelárka Angela Merkelová varovala, že jej krajina sa nachádza v „dramatickej situácii“, a obvinila politikov, ktorí podkopávajú boj proti koronavírusom tým, že šíria „klamstvá, dezinformácie a konšpiračné teórie“, informuje portál RT.


Merkelová obhájila svoje rozhodnutie zaviesť od 2. novembra čiastočné blokovanie s cieľom čeliť prudkému nárastu prípadov Covid-19.

Vo štvrtok na Spolkovom sneme povedala poslancom, že rozumie frustrácii a zúfalstvu svojich kolegov a mnohých ľudí po celej krajine. Trvala však na tom, že súčasné konanie dá systému zdravotnej starostlivosti šancu vyrovnať sa s pandémiou.

Dodala, že čakať na to, kým nebudú jednotky intenzívnej starostlivosti plné, bude príliš neskoro.

"Sloboda neznamená robiť si čo chcete. Sloboda znamená prebrať zodpovednosť," dodala Merkelová.

Čaká nás ďalšie STOP: Vláda obmedzuje pohyb v týchto dňoch a časoch
Slováci si za posledné dni už zvykli, že majú obmedzený voľný pohyb. Vláda však pre nich pripravila ďalšie obmedzenia, ktoré vyhlásila v rámci aktuálneho núdzového stavu. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Nemecká líderka tiež tvrdila, že neexistuje miernejší spôsob riešenia koronavírusu ako obmedzenie socializácie, pričom prehlásila: „Ak sa budeme správať nedôverčivo a nebudeme dodržiavať minimálnu vzdialenosť, bez ochrany úst a nosa, s oslavami v obmedzenom priestore, potom ešte viac podporíme infekciu a ohroziť našich spoluobčanov.“

Kancelárku často prerušovala búrlivá opozícia, najmä pravicová Alternatíva pre Nemecko (AfD).

Alexander Gauland, vodca AfD v parlamente, obvinil Merkelovej vládu z „vojnovej propagandy“ a označil jej jednostranné rozhodovanie ako „diktatúru“.

Merkelová vyvrátila „lži, dezinformačné a konšpiračné teórie“, ktoré poškodzujú demokratickú diskusiu a boj proti vírusu, čím pravdepodobne odpovedala na pripomienky AfD.

Miliardár Bill Gates "zaútočil" na Trumpovho poradcu Dr. Scotta Atlasa pre zlý postoj voči Covid-19
Zakladateľ Microsoftu a miliardár Bill Gates požiadal médiá, aby „dôverovali vede“ a nie prezidentovmu poradcovi (a skutočnému lekárovi) Scottovi Atlasovi za to, že nepodporoval prísnejšiu politiku voči Covid-19, informuje portál... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Marek Molnár