Pápež odsúdil teroristický útok vo francúzskom kostole
30 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Pápež František odsúdil štvrtkový útok nožom v kostole vo francúzskom Nice, ktorý si vyžiadal životy troch ľudí. Z nich jednému sťali hlavu, informuje portál Breitbart.


„Informovaný o brutálnom útoku, ktorý sa dnes ráno odohral v kostole v Nice, a ktorý spôsobil smrť niekoľkých nevinných ľudí, sa jeho svätosť pápež František pripojil k modlitbe s utrpením postihnutých rodín a zdieľa ich zármutok,“ napísal vatikánsky štátny tajomník Kardinál Pietro Parolin v telegrame biskupovi v Nice André Marceau.

„Najsilnejším spôsobom odsudzuje také násilné teroristické činy. Cíti s katolíckou komunitou vo Francúzsku a so všetkými Francúzmi, ktorých volá k jednote,“ píše sa v telegrame. "Zverením Francúzska pod ochranu Panny Márie dáva s veľkým srdcom apoštolské požehnanie všetkým, ktorých sa dotkla táto tragédia."

Jediný útočník, ktorý údajne kričal "Alláhu akbar", keď napadol svoje obete v Nice v bazilike Notre Dame, bol zadržaný francúzskou políciou a je teraz v nemocnici so strelnými ranami. Tie utrpel počas šarvátky. Francúzske národné protiteroristické jednotky oznámili začatie vyšetrovania pre „atentát a pokus o atentát v súvislosti s terorizmom“ a „zločinecké teroristické združenie“, informujú francúzske médiá.

Pápež František podporuje poľské hnutie pro-life proti potratom
V čase keď radikálne feministky pokračujú v protestoch proti zákazu eugenických potratov zameraných na deti s Downovým syndrómom a s inými postihnutiami, pápež František vyjadril podporu poľskému pro-life hnutiu, informuje portál... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Starosta Nice Christian Estrosi na twitteri napísal, že všetko nasvedčuje tomu, že išlo v skutočnosti o teroristický útok. Minister vnútra Gérald Darmanin zaslal všetkým prefektom pokyny na posilnenie dohľadu nad miestami bohoslužieb a cintorínov, najmä v súvislosti s blížiacim sa kresťanským sviatkom Všetkých svätých 1. novembra. Ešte pred pápežovým telegramom označil riaditeľ Tlačovej kancelárie Svätej stolice Matteo Bruni útok za „okamih bolesti v čase zmätku“.

"Terorizmus a násilie nemožno nikdy akceptovať," uviedol Bruni za Vatikán. "Dnešný útok zasial smrť na miesto lásky a útechy akým je Pánov dom. Pápež je informovaný o situácii a smúti s katolíckou komunitou," uviedol. "Modlí sa za obete a za ich blízkych, aby sa zastavilo násilie, aby sme sa na seba mohli opäť pozerať ako na bratov a sestry, a nie ako na nepriateľov."

Medzitým tiež predseda francúzskej biskupskej konferencie remešský arcibiskup Éric de Moulins-Beaufort vyjadril smútok nad tragédiou. „Moje modlitby za obete a ich blízkych,“ napísal arcibiskup na Twitteri. „V nedeľu, na sviatok všetkých svätých, budeme počuť od Pána: Blahoslavení tvorcovia pokoja, budú sa volať Božími synmi. Blahoslavení ste, keď ste kvôli mne prenasledovaní. Lebo tvoja odmena bude veľká v nebi. Posielam moju modlitbu za veriacich diecézy v Nice a za ich biskupa Marceaua. Kiež nájdu silu v tomto utrpení a podporia tých, ktorí sú testovaní na svojom tele,“ napísal de Moulins-Beaufort.

Európa, priprav sa na džihád! vyhráža sa palestínsky šejk
Palestínsky islamský vedec, šejk Ali Abú Ahmad, použil príhovor v mešite Al-Aksá v Jeruzaleme na varovanie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a všetkých „neveriacich, ktorí konali drzo proti moslimom“, aby sa pripravili na svätú vojnu.Témou... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Diana Zaťková