Európa, priprav sa na džihád! vyhráža sa palestínsky šejk
29 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Palestínsky islamský vedec, šejk Ali Abú Ahmad, použil príhovor v mešite Al-Aksá v Jeruzaleme na varovanie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a všetkých „neveriacich, ktorí konali drzo proti moslimom“, aby sa pripravili na svätú vojnu.Témou sa zaoberá portál Breitbart.


Šejk Ahmad uviedol, že bojkoty francúzskych výrobkov „nič nezmenia“ a jediným riešením je obnovenie chalífátu. Vyplýva to zo záznamov Stredovýchodného výskumného inštitútu pre médiá (MEMRI), ktorý sa špecializuje na preklady médií na Blízkom východe.
Ahmad dodal, že kalif povedie moslimské armády k úplnému rozdrveniu Paríža v rámci víťazného pochodu Európou, ktorého cieľom je rozdrviť tých, ktorí spochybňujú prvenstvo islamu.



Divoké hrozby Parížu vyvolal francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý po brutálnom sťatí 47-ročného učiteľa Samuela Patyho uzavrel združenia a skupiny spojené s islamistami.

Uznávaní vedci vyzvali Matoviča, aby robil premyslenejšie kroky v boji s pandémiou!
Slovenskí vedci vyzývajú na zomknutie sa, ale aj za lepšiu komunikáciu s verejnosťou, aby stúpala dôvera občanov v koronavírusové opatrenia, a aby nedochádzalo k zbytočnému rozdeľovaniu spoločnosti. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Paty nedávno  učil  o slobode prejavu a ukazoval svojim študentom  karikatúry  Mohameda, ktoré uverejnil francúzsky satirický časopis  Charlie Hebdo. Útočníka krátko po zabití policajti zastrelili a neskôr ho identifikovali ako čečenského migranta Abdullacha Anzorova. Macron  ocenil  Patyho na slávnosti na parížskej univerzite Sorbonne a posmrtne mu udelil Légion d'Honneur, najvyššiu francúzsku civilnú poctu.
 V supermarketoch v Katare a Kuvajte prebiehajú bojkoty francúzskeho tovaru, ďalšie výzvy na odmietnutie francúzskych výrobkov sú v Jordánsku, Turecku a ďalších štátoch. Je to odplata za Macronov sľub, že bude bojovať proti islamským radikálom a ich nasledovníkom.

Fotografie a videá, ktoré kolujú online, ukazujú na nedeľňajšej demonštrácii proti Macronovi na severovýchode Sýrie vlajku teroristickej skupiny Islamský štát.

Koalícia je nejednotná! "Po testovaní na Slovensku nezostane kameň na kameni", tvrdí Kollár
Primátor Hlohovca o testovaní tvrdí, že samospráva nie je slúžkou centrálnej vlády. Je ním Miroslav Kollár, politik koaličného partnera vo vláde (Za ľudí). Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Protest proti Macronovi sa konal aj v Sari Kani (Ras al-Ain), v meste, ktoré v súčasnosti kontrolujú džihádisti podporovaní Turkami. "Na protestoch v Sari Kani boli zaznamenané vlajky ISIS," informovala  v pondelok kurdská tlačová agentúra Rudaw s odvolaním sa na fotografie a videá zdieľané na sociálnych sieťach. Plagát na rovnakom proteste znel: "S pomocou Alaha podrežeme jazyk, ktorý obchoduje s Alahovým prorokom."

Nedeľný protest „pozostával z asi stovky mužov a detí. Spálili tiež vlajku Francúzska a kričali heslá proti prezidentovi Macronovi,“ uvádza sa v správe.

Britskí výskumníci uštedrili ranu teórií imunity stáda proti Covid-19
Testovanie viac ako 350 000 ľudí ukázalo, že sa protilátky stratia v priebehu niekoľkých mesiacov, píše ft.com Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Mário Martinka