Výzvedné služby celého sveta majú eminentný záujem o aktivity ruského námorníctva v severných moriach
29 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Ruské Su-27 zachytili americké a nemecké pozorovacie a špionážne lietadlá nad Baltským morom. V podstate nič nového.


Až na to, že v týchto dňoch je "letecká premávka" nad Barentsovým, Baltickým a Bielym morom oveľa hustejšia, ako inokedy. Ministerstvo obrany Ruskej federácie informovalo, že nateraz ale nedošlo k porušeniu štátnej hranice Ruska. Informuje portál kp.ru.

V pondelok 26. októbra štartovalo ruské stíhacie lietadlo Su-27, ktoré zachytilo americké prieskumné lietadlo U-2S a nemecké hliadkové lietadlo P-3C Orion, ktoré sa priblížili až k vzdušným hraniciam Ruska nad Baltským morom. Oznámilo to Národné centrum pre riadenie obrany (NTSUO) Ruska.

„Posádka ruskej stíhačky postupne identifikovala vzdušné ciele ako základné hliadkové lietadlá P-3C Orion nemeckého námorníctva a prieskumné lietadlo U-2S amerického letectva a následne ich sprevádzala,“ uvádza sa v stanovisku ministerstva, ktoré špecifikuje, že nedošlo k porušeniu ruských hraníca celý let ruských stíhačiek prebiehal striktne v súlade s medzinárodnými pravidlami pre využitie vzdušného priestoru.

Rusi vypúšťajú Poseidona, pod hladinou má rýchlosť 200 km za hodinu (video)
Jadrový podhladinový dron v podstate s neobmedzeným dosahom a s operačnou rýchlosťou viac ako 107 uzlov - to je Poseidon, nová výbava ruských ponoriek. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Pripomenieme, že v predvečer 21. októbra ruské stíhačky MiG-31 a Su-35 zachytili dva americké bombardéry nad Beringovým morom. Po objavení prieskumné lietadlo amerických vzdušných síl urobilo obrat a vzdialilo sa od ruských hraníc.

Pozn. red. HD -a teraz si to dajme do súvislostí. V oblasti prebiehajú skúšky ponorky Knieža Vladimír a jeho výzbroje raketami Bulava. Petrohradské lodenice Sredne-Nevsky zas v oblasti testujú systémy prvého plavidla s navigačnou technológiou bez posádky. A pokračujme - Fregata admirála Kasatonova s ​​projektom 22350 začala kolaudačné skúšky, uviedla tiež lodenica Severnaya verf na severe krajiny. Nuž a napokon ponorky ruskej severnej a tichomorskej flotily pokusne vystrelili balistické a iné strely "naostro" počas vojenského cvičenia Grom-2019 (Thunder-2019).

Do služby ruského námorníctva nastupuje modernizovaná rýchla fregata, ktorú nemožno zastaviť zo vzduchu (VIDEO)
Žralok bojových námorných operácií, to je fregata Maršal Šapošnikov. Zmení pomer síl v námorných bitkách. Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Ivan Brožík