Veterán bojov o Stalingrad vyhral bitku o vlastný život - zvládol nákazu koronavírusom
29 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

„Ďakujem vám za váš hrdinský čin“: 96-ročný obranca Stalingradu porazil koronavírus a ďakuje lekárom.


V 16 rokoch sa stretol zoči-voči všetkým hrôzam Veľkej vlasteneckej vojny a v 96 rokoch ho takmer zabil koronavírus. Veterán Jevgenij Fedorovič Rogov , obranca Stalingradu, plukovník, čestný občan hrdinského mesta Volgograd, hrdinsky zvíťazil v oboch bitkách. A správu o tom ponúkol portál kp.ru.


Dnes sa vážený veterán cíti oveľa lepšie, vírus ustúpil. Jevgenij Fedorovič dokonca našiel silu a zaznamenal videosprávu pre tých, ktorí mu pomohli prekonať chorobu, ktorá bola pre jeho vek strašná. Liečili ho lekári „GUZ“ Klinická nemocnica č. 4 “.

Hovorí v nej: "Ďakujem veľmi pekne za váš hrdinský čin! Teraz nemáte spánok ani odpočinok. Čo však môžete robiť? Toto je situácia. Myslím si, že sa s touto záležitosťou vyrovnáme a dúfam, že sa to už nezopakuje. Prajeme vám zdravie, ako to všetci spolu robíme, úspech vo vašej práci a všetko dobré pre vás a vaše rodiny. Vďaka!" - Jevgenij Fedorovič zo srdca poďakoval lekárom a celému personálu.

Vedci odhalili „trik“, vďaka ktorému je koronavírus oveľa infekčnejší ako jeho predchodca SARS
Vedci odhalili tajnú zbraň, ktorú používa SARS-CoV-2, vďaka ktorej je oveľa infekčnejšia ako jej predchodca SARS-CoV pred 17 rokmi, čo by mohlo potenciálne odhaliť nové spôsoby boja proti šíreniu pandémie, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Bohužiaľ spolu s veteránom sa nakazila aj jeho dcéra, liečili ich na rovnakom oddelení. Jej choroba bola ťažšia ako choroba jej otca, obaja sa však vyrovnali s nebezpečnou infekciou.

Jevgenij Fedorovič Rogov sa s vojnou stretol vo veku 16 rokov. Ukončil 10. ročník Michajlovskej strednej školy a vedel, že musí ísť na front. Spočiatku slúžil v pechote ako samopalčík červenej armády, na stepiach Kalmyku došlo k jeho prvému krstu ohňom. Potom Rogov absolvoval kurzy pre podporučíkov, zúčastnil sa bojov o Krym, Rostov, Sevastopol, Stalingrad, bol v Rumunsku a Bulharsku. Z chlapca, ktorý sa stretol so správou o útoku nacistov, vyrástol plukovník. Na hrudi má desiatky vyznamenaní a v krku črepinu nemeckého granátu.

Jevgenij Rogov sa v roku 2015 zúčastnil na jubilejnej prehliadke v Moskve. V tom istom roku sa stal oficiálne „čestným občanom a Hrdinom mesta Volgograd“.

Situáciu v súvislosti s novým koronavírusom bude vláda aj pri plošnom testovaní každý týždeň prehodnocovať, tvrdí Naď
Situáciu v súvislosti s novým koronavírusom bude vláda aj pri plošnom testovaní každý týždeň prehodnocovať. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) to uviedol v diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Pri plošnom testovaní sa chcú vyhnúť tomu, aby... Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | SITA