Aktuálne: Dobrovoľne „zaspievať“ sa rozhodol ďalší vysokopostavený policajt: Koho natrie on?
29 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dobrovoľne vypovedať sa rozhodol ďalší bývalý šéf v policajných radoch. Tentokrát na prokuratúru zavítal Bernard Slobodník. A za advokáta má teda riadne eso.


Z vysokopostavenými policajtami či sudcami, ale aj prokurátormi a advokátmi, ktorí skončili v rukách polície sa v ostatnom čase doslova roztrhlo vrece. A nejeden z nich sa rozhodol radšej s vyšetrovateľmi spolupracovať v nádeji, že dostane nižší trest. Bernard Slobodník prišiel na Úrad špeciálnej prokuratúry v Pezinku pred deviatou hodinou ráno. Topky ho pristihli pred budovou spoločne v sprievode bývalého ministra vnútra a spravodlivosti, dnes advokáta Daniela Lipšica.
Makó vo výpovediach „nezabudol“ na Slobodníka

Bernard Slobodník prišiel vypovedať v súvislosti so závažnou ekonomickou trestnou činnosťou, zistili Topky. Zdroje z prostredia justícia hovoria o tom, že Slobodník bude spolupracovať s políciou. Dôvodom má byť informácia, že ho vo svojej výpovedi spomína obvinený bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, ktorý požiadal o status utajeného svedka. Slobodník bol šéfom Národnej jednotky finančnej polície NAKA a zo svojej funkcie odišiel v auguste 2019. Dôvodom mala byť Kočnerova Threema. Meno Bernarda Slobodníka sa však spája s viacerými kontroverznými témami.

Makóa, ktorý vo svojich výpovediach spomína okrem iných aj Slobodníka, zadržali v septembri počas akcie BOŽÍ MLYN. Bývalého šéfa Kriminálneho radu finančnej správy obvinili zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, obmedzovania osobnej slobody a korupcie. Trestné činy, ktoré mu pripasujú majú súvisieť so zločineckým gangom takáčovcov. Makó začal okamžite po zadržaní spolupracovať s políciou a požiadal o status utajeného svedka.

Pre výpoveď Makóa skončil minulý týždeň v putách aj šéf Úradu špeciálnej prokuratúry Dušan Kováčik či Norbert Paksi, zastupujúci šéf zvláštnych policajných činností, ktorý má vo svojej gescii odpočúvanie a sledovanie v rámci utajených policajných operácii. Obaja sú spájaní so zločineckým gangom takáčovcov. Sudkyňa v nedeľu v noci rozhodla o ich vzatí do väzby.

Ľudovít Makó rozhýbal „stojace vody“. Pre jeho svedectvo proti mocným zriadia špeciálny tím!
Spolupráca zadržaného bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy s políciou naberá nový rozmer. Ľudovít Makó požiadal kvôli informáciám o trestnej činnosti mocných o štatút utajeného svedka a zároveň už polícia s prokuratúrou zriaďujú... Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Kto je Bernard Slobodník ?

Šéf Národnej jednotky finančnej polície skončil vo funkcii po piatich rokoch. Na pozícii šéfa mal dvoch nadriadených - Tibora Gašpara aj Milana Lučanského. „Pod jeho vedením finančná polícia napreduje a hovoria za neho výsledky,“ povedal vlani pre denník SME prezident polície Milan Lučanský o Bernardovi Slobodníkovi. Ten do roku 2010 pracoval na okresnom riaditeľstve polície v Leviciach. Dva roky sa angažoval ako člen Smeru-SD v regionálnej politike v Leviciach. SMER-u dokonca daroval 11-tisíc eur. V roku 2012 sa vrátil do služieb polície.

Od roku 2014 riadil Národnú jednotku finančnej polície, ktorá spadá pod Národnú kriminálnu agentúru. Je určená na odhaľovanie a vyšetrovanie najzávažnejších foriem majetkových trestných činov, kde bola spôsobená škoda viac ako 6 638 783 eur, ktoré spadajú do pôsobnosti Špecializovaného trestného súdu. Národná jednotka finančnej polície sa tiež zaoberá podozreniami z trestných činov vykazujúcich prvky organizovaného zločinu, so zistením účasti organizovaných a zločineckých skupín alebo zastúpením osôb z prostredia organizovaného zločinu, informujú v závere Topky.sk.

SaS: Lučanský by mal odvolať šéfa finančnej polície Slobodníka, je blízky osobe stíhanej za daňové podvody
Policajný prezident Milan Lučanský by mal odvolať šéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka. Ako ďalej dnes na tlačovej besede uviedol poslanec Národnej rady SR za opozičnú stranu SaS Jozef Rajtár, jedným z dôvodov je, že... Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | SITA