Školáci aj rodičia POZOR: Jesenné prázdniny sa posúvajú!
28 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pandémia koronavírusu mení plány prakticky všetkým ľuďom. Výnimkou nie sú ani školáci. Tým sa teraz dokonca posúvajú jesenné prázdniny.


Termín jesenných prázdnin pre žiakov základných a stredných škôl sa má posunúť. Dôvodom je celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska v súvislosti s novým koronavírusom. Vyplýva to z informácií zverejnených na Ministerstve obrany ku plošnému testovaniu, o ktorom informuje aj portál dnes24.sk.
Prázdniny budú v piatok a pondelok

Podľa rezortu obrany sa: „Jesenné prázdniny sa posúvajú na 30. októbra 2020, pričom 2. novembra, 6. novembra a 9. novembra budú prázdniny tiež,“ uvádza ministerstvo pod velením Jaroslava Naďa na svojom webe. Ide vždy o piatok a pondelok pred a po celoplošnom testovaní, pretože pôvodný termín jesenných prázdnin bol určený od 29. – 30. októbra, pričom žiaci sa mali vrátiť do svojich školských lavíc v pondelok 2. novembra. Celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska sa má konať 31. októbra a 1. novembra a 7. až 8. novembra, teda vždy v sobotu a v nedeľu.

Pred 40 rokmi prišlo rekordné ochladenie, školáci mali uhoľné prázdniny
Bratislava 1. januára (TASR) - Po teplom Silvestri prišiel mrazivý Nový rok. Pred štyridsiatimi rokmi 1. januára 1979 zasiahlo aj vtedajšie Československo prudké ochladenie, ktoré spôsobilo energetickú krízu. Všetci, čo v tom čase chodili do školy,... Čítať ďalej
01 | 01 | 2019 | TASR