Celoslovenské testovanie na COVID-19: Vieme, kto naň ísť nemusí
28 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Deň „D“, teda začiatok celoplošného testovania Slovákov sa nezadržateľne blíži. Niektorí však naň ísť nemusia. Pozrite sa, koho sa to netýka.


Celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 sa počas nadchádzajúceho víkendu, teda 31. 10. a 1. 11. nemusia zúčastniť všetci Slováci. Výnimku majú viaceré skupiny ľudí, a to deti do desať rokov, autisti, onkologickí pacienti alebo pacienti, ktorým to neumožňuje zdravotný stav (napríklad zlomený nos), Potrebné však bude potvrdenie od lekára, informuje o tom portál cas.sk.
Krvné testy sa neuznávajú

„Rovnako tak sa nemusia dať testovať tí, ktorí v ostatných 90 dňoch boli pozitívne testovaní na nový koronavírus. Výnimka bude platiť aj pre osoby nad 65 rokov, ale iba v tom v prípade, že budú v dobrovoľnej domácej karanténe,“ informoval minister obrany Jaroslav Naď na utorkovej tlačovej konferencii. Pri zákaze vychádzania budú v rámci výnimiek uznávať tiež výsledky PCR testov, ktoré občania dostanú v piatok 30. 10. Výsledky krvných testov platiť nebudú, píše v závere portál cas.sk.

Minister zdravotníctva verí, že úspešné testovanie zlomí stúpajúcu krivku ochorenia COVID-19
Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) verí, že celoplošné testovanie pomôže zlomiť stúpajúcu krivku pandémie ochorenia COVID-19 a projekt bude inšpiratívnym príkladom pre ostatné štáty. Uviedol to na brífingu v závere druhého dňa pilotnej... Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | SITA