Prehovorila Kollárova spolujazdkyňa. Dôvod kam sexica išla na vládnej limuzíne vás šokuje
28 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Autonehoda predsedu parlamentu Borisa Kollára aj po pár dňoch vyvoláva polemiky a nastoľuje niekoľko stále nezodpovedaných otázok. Aspoň jednu z nich sa pokúsila vysvetliť jeho „civilná“ spolujazdkyňa.


Autonehoda predsedu Borisa Kollára vyvolala viacero otázok aj preto, že okrem šoféra a ochrankára sa v jeho štátnej limuzíne viezla aj finalistka Miss Universe Slovensko a vizážistka Miroslava Fabušová. Čo robila v aute Borisa Kollára, a to najmä počas zákazu vychádzania, ktorý má viesť k zníženiu mobility ľudí a tým aj k spomaleniu šírenia koronavírusu? TV Markíza zistila čo robila v aute druhého najvyššieho ústavného činiteľa.
Namiesto lekárne skončili v nemocnici

Ľudia majú výnimky počas zákazu vychádzania, no viažu sa na cestu do práce, k lekárovi, či do potravín. Autonehoda sa stala v neskorých večerných hodinách. Kollár aj Fabušová sú hospitalizovaní v nemocnici. K prípadu sa vyjadrila len Fabušová, lebo Boris Kollár je po operácii. Pre portál Ženskýweb.sk, ale aj pre TV Markíza povedala, že potrebovala ísť do lekárne.

„V sobotu ma Boris bral do lekárne, liečim sa na tetániu a lieky a vitamínové doplnky, ktoré užívam, v Dunajskej Lužnej, kde momentálne žijem, nemajú. Keďže sa vracal od syna z Mostu pri Bratislave cez Dunajskú Lužnú, tak ma po ceste zobral. To, že neskončím v lekárni, ale až v nemocnici, sme, žiaľ, nikto ani v najhoršom sne netušili," uviedla Fabušová.

Mimoriadna správa: Boris Kollár mal vážnu autonehodu. Je zranený!
Nešťastia neobchádzajú ani našich ústavných činiteľov. Dnes sa o tom mohol presvedčiť aj predseda parlamentu. Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Kollár bude mať čo vysvetľovať

Premiér Igor Matovič sa k celej kauze vyjadril až večer po zasadnutí Ústredného krízového štábu. Povedal, že sa o tom s Kollárom ešte nerozprával a pokiaľ je hospitalizovaný v nemocnici, nebude sa k tomu ani vyjadrovať. Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová z SaS praje Kollárovi a všetkým účastníkom nehody skoré uzdravenie. Okamžite potom bude však žiadať od Kollára odpovede na otázky, prečo sa viezla v štátnej limuzíne, a prečo to bolo tak nevyhnutné počas zákazu vychádzania.

„Bude sa k tomu musieť postaviť zodpovedne. Tieto časy sú ťažké pre všetkých. Ľudia počas zákazu vychádzania nevedú jednoduchý život. Sú doma s deťmi, ktoré nechodia do škôl, niektorí by chceli byť v práci, niektorí prichádzajú o príjem. Je to veľmi vážna situácia. Politici, ktorí sa spolupodieľajú na týchto opatreniach, by mali ísť príkladom,“ skonštatovala Ďuriš Nicholsonová.

ODHALENIE: S Kollárom v havarovanej limuzíne sedela aj bývalá finalistka Miss, ktorá skončila na JIS-ke!
Predseda parlamentu Boris Kollár mal v sobotu podvečer vážnu nehodu, po ktorej mu v nemocnici zistili zlomeninu druhého stavca na chrbtici. V aute sa s ním však viezla aj bývalá sexica z Miss Universe. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Prymula odstúpil, Kollár nemusí?

Europoslankyňa ako príklad uvádza českého ministra zdravotníctva Romana Prymulu, ktorého novinári odfotili vychádzať bez rúška z reštaurácie takisto počas prísnych protiepidemických opatrení. Z postu sa nakoniec rozhodol odstúpiť a vyzýval ho k tomu aj premiér Andrej Babiš. Ďuriš Nicholsonová má na Kollára ale iný meter a nehovorí, že aj on by mal vyvodiť svoju osobnú zodpovednosť a odstúpiť z postu predsedu parlamentu. „To, čo urobil je určite nezodpovedné,“ dodala.

Podľa Kristiána Čekovského z klubu OĽaNO je nezodpovedné, ak Kollár porušil karanténu a aktuálne opatrenia. „Vysvetlenie je však v prvom rade na pánovi Kollárovi, ktorý je stále v nemocnici a ja verím, že sa zotaví čím skôr,“ dodal poslanec.
Nariadenie porušil aj predseda SaS

Irena Biháriová z mimoparlamentného Progresívneho Slovenska hovorí, že je jej ľudsky ľúto, že došlo k autonehode, a to bez ohľadu na to, kto sedel v autách. Informácie o tom, s kým sa v aute viezol však vníma kriticky, hoci sa nerada zaoberá súkromným životom politikov. Je podľa nej na mieste pýtať sa, či osoba, ktorú Kollár viezol bola oprávnená využívať služobné auto, a či bola aj riadne evidovaná.

„Druhá otázka je, či táto udalosť spadala do výnimiek zo zákazu vychádzania. Ak platí, že celá krajina musí podriadiť svoje potreby zákazom, a ja ich teda všetky dodržiavam, tak ústavní činitelia majú byť prví, ktorí sú vzorom. Následne majú vysvetliť, prečo sa ocitli v tejto situácii,“ myslí si Bihariová, ktorá ešte dodala, že aj Richard Sulík porušil nariadenia, keď sa išiel pozrieť na nepovolený protest pred Úradom vlády v čase zákazu zhromažďovania.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/06/dva-roky-od-tragedie-poliaci-ktorych-riskantnu-jazdu-zaplatil-stefan-%e2%80%a057-zivotom-si-uzivaju-slobodu/
Na vysvetľovanie bude času dosť

Erik Tomáš zo strany Hlas-SD na margo Kollárových patálií dodáva, že najdôležitejšie je zdravie a rekonvalescencia všetkých účastníkov nehody. Na prípadné vysvetlenia bude podľa neho ešte čas. Koaličný poslanec Ondrej Dostál z SaS svojmu partlamentnému šéfovi Kollárovi a ostatným zraneným želá skoré uzdravenie. „Verím, že po návrate z nemocnice sa pán predseda vyjadrí k tomu, ktorá z výnimiek zo zákazu vychádzania sa vzťahovala na osobu, ktorá ho v čase nehody sprevádzala,“ dodal poslanec Dostál.

Podobne celú vec vníma aj politológ Grigorij Mesežnikov, ktorý ale pripomína, že nepoznáme presné okolnosti, a tak nemôžeme s určitosťou povedať, že došlo k porušeniu protiepidemických opatrení. „Všeobecne je dobré, keď ľudia bez ohľadu na status dodržiavajú všetky ustanovenia. Predseda parlamentu určite neukázal dobrý príklad. Situácia na Slovensku je veľmi zvláštna. Sú tu ľudia, ktorí vyzývajú ľudí, aby dodržiavali opatrenia a sami o nich rozhodujú a napokon ich nedodržiavajú. Títo ľudia by mali úzkostlivo dbať o to, aby ich neporušili,“ vysvetlil Mesežnikov.
Okrem Kollára „zhrešil“ aj Matovič

Politológ ešte dodal, že na ľudí viac pôsobí, keď idú politici príkladom, ako to, keď neustále upozorňujú a vyzývajú ľudí na tlačovkách. „Pani prezidentka si okamžite nasadila rúško a všade sa s ním ukazovala. Dodržiavala opatrenia a až tak často nevstupovala do svedomia ľudí, čo malo na ľudí určite väčší efekt,“ myslí si Mesežnikov.

V prípade Kollára nejde o prvý prešľap politika, ktorý nedodržal odporúčania hygienikov. V lete sa Igor Matovič zúčastnil svadby so 150 hosťami, kde bol odfotený bez rúška. Premiér sa ospravedlnil, no dodal, že ani po svadbe sa nedal otestovať na COVID-19, píše v závere portál tvnoviny.sk.

Poslanec Ľuboš Blaha kritizuje šéfa parlamentu: To, čo si dovolil je čistý papalášizmus a arogancia
Dopravná nehoda, ktorú mal v sobotu podvečer predseda parlamentu Boris Kollár nenechala v pokoji ani poslanca Luboša Blahu. Na svojom šéfovi si poriadne „zgustol“. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.