Aktuálne: Jaromír Čižnár sa vzdal funkcie prokurátora
28 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovenská justícia má od štvrtka o jedného prokurátora menej. Jaromír Čižnár oznámil, že končí vo funkcii na Generálnej prokuratúre. Informáciu priniesol Denník N.


Bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa vzdáva funkcie prokurátora Generálnej prokuratúry. Informovala o tom hovorkyňa prokuratúry SR Jana Tökölyová. Dôvody jeho vzdania sa funkcie radového prokurátora nie sú známe. Na jeho odstúpenie upozornil Denník N.
Bol šiesty generálny prokurátor

Sedemročné funkčné obdobie Jaromíra Čižnára na poste generálneho prokurátora sa skončilo 17. júla tohto roka. Podľa zákona mohol stáť na čele generálnej prokuratúry až kým nepríde nový šéf prokurátorov. Čižnár však pár dní po uplynutí funkčného obdobia požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o uvoľnenie z funkcie. Tá ju koncom júla akceptovala. Práva a povinnosti generálneho prokurátora od 11. augusta zastáva prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková, ktorú do funkcie svojej námestníčky vymenoval Čižnár v prvej polovici mája 2019. Od vzniku Slovenskej republiky bol v poradí šiestym generálnym prokurátorom.

Čižnár odporúča nástupcovi zamedziť politickému ovládnutiu prokuratúry
Jaromír Čižnár, ktorému sa v piatok (17. 7.) skončilo funkčné obdobie generálneho prokurátora, by svojmu nástupcovi odporučil, nech vyvinie maximálne úsilie na zamedzenie a eliminovanie pokusov o deformáciu prokuratúry. "A hlavne o jej politické... Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | TASR

Doterajšie funkcie Jaromíra Čižnára:

Začínal ako právny čakateľ na Obvodnej prokuratúre Bratislava IV v rokoch 1986 až 1989. Od roku 1991 do roku 1995 pracoval ako námestník obvodného prokurátora na Obvodnej prokuratúre Bratislava IV. Tam potom vykonával funkciu okresného prokurátora do roku 2004. Od roku 2004  pracoval ako krajský prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave. Do funkcie krajského prokurátora ho vymenoval vtedajší generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Za generálneho prokurátora ho zvolilo 18. júna 2013 v tajnej voľbe 82 poslancov Národnej rad a následne ho 17. júla vymenoval do funkcie prezident Ivan Gašparovič.

Chystá sa previerka majetkov prokurátora Čižnára mladšieho, ako aj Ficovej čakateľky
Syn bývalého generálneho prokurátora a tiež prokurátor Juraj Čižnár povedal, že v Riverparku platí nájom a podrobne to vysvetlí iba generálnej prokuratúre. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | Ivan Brožík