Turecké štátne médium dezinformuje o koronavíruse v Rusku
26 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič

Turecká štátna televízna a rozhlasová spoločnosť klamala o údajnom nedostatku miest na liečenie pacientov s koronavírusom v Saratovskej oblasti.Uviedol portál Polit.info.


Turecká štátna televízna a rozhlasová spoločnosť (TRT) zámerne vyostruje vzťahy s Ruskom. Informovala o tom ruská Federálna spravodajská agentúra s odvolaním sa na správu tureckého propagandistického Telegram kanálu v ruštine Istanbul Wolf.


Turecký kanál uverejnil správu o situácii s koronavírusom v ruskej Saratovskej oblasti. Správa mala názov „Antirekordy COVID-19 v Rusku - V nemocniciach nie je dostatok miest“.


Šéf Saratovskej oblasti obvinenia rázne odmietol. Zdôraznil, že v regióne je dostatok miest na liečenie pacientov postihnutých koronavírusom.


Tureckí redaktori sa vo video materiáli venovali i ruskej vakcíne proti koronavírusu Sputnik-V. Autori sa snažili vyvolať medzi divákmi pochybnosti o účinnosti lieku vyrobeného v Rusku. Ako „dôkaz“ uviedli článok uznávaného vedeckého časopisu Lancet.


Preteky v získavaní výsledkov povedú k podradnej vakcíne na Covid, upozorňujú vedci
Vedci varovali, že skoré prijatie vakcíny na Covid s iba miernou účinnosťou by mohlo narušiť úsilie o testovanie a vytváranie vylepšených verzií, informuje Guardian. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Diana Zaťková