Tretia ruská vakcína proti Covid-19 dostala zelenú, aby mohla zahájiť klinické testovania na 3 000 dobrovoľníkoch
23 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Ruské ministerstvo zdravotníctva požehnalo ďalšej domácej vakcíne proti koronavírusom, ktorá bola založená na umelo oslabenom alebo „zabitom“ víruse, informuje portál RT.


Približne 3 000 dobrovoľníkov sa zúčastní na klinických skúšok, ktoré sa majú uskutočniť v Petrohrade, Novosibirsku a Kirove, ktoré je vzdialené približne 900 km severovýchodne od Moskvy. Federálne vedecké stredisko Chumakov pre výskum a vývoj imunitných a biologických produktov, ktoré vakcínu vyvinulo, sa v utorok podelilo o najnovšie informácie s ruským denníkom RBK.

Centrum upozornilo, že testovania „vyhovejú požiadavkám Svetovej zdravotníckej organizácie a medzinárodných regulačných orgánov“ a zároveň poskytnú výskumníkom „spoľahlivý objem vedeckých údajov“.

Dobrovoľníci budú izolovaní v nemocničnom prostredí a sledovaní 16 dní po zaočkovaní. Podľa riaditeľa centra Aidara Ishmukhametova sa testy majú skončiť v novembri.

Poplach v Číne: V továrni na vakcíny prepukla ďalšia nákaza. Tisícky ľudí je infikovaných!
V čínskej továrni na vakcíny, kde zoonóza vypukla, malo doteraz 3 000 ľudí pozitívny test na infekčnú chorobu brucelózu. Dôvod hromadnej infekcie bol pravdepodobne únik spôsobený expirovaným dezinfekčným prostriedkom, píše na svojom webe portál... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Vakcína je založená na zničenej alebo umelo oslabenej vírusovej častice, ktorá nie je schopná spôsobiť chorobu.

Tento typ vakcíny sa všeobecne považuje za nízkorizikový pre ľudí, ktorých imunitný systém je už narušený.

Toto je tretia ruská vakcína proti Covid-19, ktorá bola schválená pre rozsiahle pokusy na ľuďoch. Posledný pokus s ruskou priekopníckou vakcínou Sputnik V, oficiálne registrovaný 11. augusta, je v plnom prúde. Už približne 60 000 ľudí dobrovoľne súhlasilo so zaočkovaním vakcínou, ktorá bola vyvinutá renomovaným moskovským výskumným centrom pre epidemiológiu a mikrobiológiu, informoval začiatkom tohto týždňa moskovský starosta Sergej Sobyanin.

EpiVacCorona, ďalšia ruská vakcína, ktorú navrhlo Štátne výskumné stredisko pre virológiu a biotechnológiu Vektor, je v súčasnosti v procese registrácie. Od polovice augusta sa podrobuje skúškam druhej fázy.

Aj druhý dobrovoľník zaočkovaný vakcínou AstraZeneca údajne trpí neurologickou poruchou
Dvaja ľudia ochoreli počas testovania vakcíny proti Covid-19 spoločnosti AstraZeneca vo Veľkej Británii, odhalili interné dokumenty spoločnosti a zdroj uviedol, že obaja trpeli rovnako závažnou neurologickou poruchou, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Marek Molnár