Lekár, nakazený COVID-19 mu podľahol! Slová zronenej manželky trhajú srdce
20 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Na Slovensku máme prvú obeť z radov slovenských zdravotníkov! Zákernej nákaze podľahol lekár (†48) z Oravy


Slovensko v pondelok zasiahla mimoriadne smutná správa! Zomrel Miroslav Melek (†48), všeobecný lekár z Oravy, ktorý niekoľko dní bojoval o život v ružomberskej nemocnici na ochorenie COVID-19. Informoval o tom aj premiér Igor Matovič na svojej sociálnej sieti.
Bojoval do poslednej chvíle



Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja podľa portálu Topky.sk na sociálnej sieti uviedol, že doktora poznali ako skromného, vľúdneho človeka a veľmi dobrého obvodného lekára. Pôsobil v obci Lokca, v okrese Námestovo. „Pomohol tomu, kto potreboval, neodmietol a urobil vždy, čo mal...a bojoval do poslednej chvíle. Budete chýbať, pán doktor,“ reagoval na svojej facebookovej stránke Odbor zdravotníctva ŽSK. Správu na sociálnej sieti potvrdil aj rezort zdravotníctva. „Je nám to nesmierne ľúto a vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine​​​​​​,“ uviedli.

Lekár Rastislav bojuje s COVID-19 o život. Jeho najbližší a kolegovia veria na zázrak
Dvetisíc pacientov, starosta, kolegovia, kamaráti a najmä najbližší sa modlia za lekára Rastislava (48), ktorý leží v ružomberskej nemocnici, aby svoj boj so zákerným koronavírusom vyhral. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

„Idem v aute dokov a plačem“

Premiér Matovič podotkol, že nechce, aby na Slovensku zomierali zdravotné sestry a lekári len preto, lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota. „Idem v aute domov a plačem,“ napísal na svojom facebookovom profile.

Ministerstvo zdravotníctva potvrdilo v pondelok aj ďalších šesť úmrtí na pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Spolu tak máme na Slovensku evidovaných 98 úmrtí.„69-ročný muž zomrel v nemocnici v Čadci, 72-ročná žena v nemocnici v Humennom, 83-ročná žena vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, 85-ročný muž a 89 a 92-ročná žena zomreli vo Fakultnej nemocnici v Prešove,“ informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

V nemocniciach je hospitalizovaných 638 pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň. Na JIS je 21 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 51 pacientov, uvádza portál Topky.sk.

Covid-19 sa šíri medzi českými zdravotníkmi. Nakazili sa už stovky lekárov a sestier
Ústav zdravotníckych informácií a štatistiky ČR zverejnil údaje o počte nakazených zdravotníkov ochorením Covid-19. Z dostupných dát bohužiaľ vyplýva, že chorobe podľahol už aj lekár a zdravotná sestra, informuje portál Nova. Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Timotej Dudka

Slová, ktoré varujú i trhajú srdce

K smrti lekára Rastislava Meleka sa na sociálnej sieti vyjadrila i jeho manželka. “Nikdy som nepísala na Facebooku verejné statusy, ale teraz musím. Bola som jeho manželka 14 rokov, nikdy nebýval chorý. Zanechal ma tu aj s 10 r. dieťaťom a neviete si ani len predstaviť aká je to bolesť. Všetkým neveriacim odkazujem, áno zomrel na COVID. CT pľúc to potvrdilo. Boli úplne zničené. A bol úplne zdravý. Takže všetci čo píšu, že sa ich to netýka, je len otázkou času, kedy sa ich to dotkne,“ napísala s so smútkom a zároveň s výzvou Rastislavova manželka.

Česko volá o pomoc. Chýbajú mu postele aj zdravotníci, premiér hovorí o katastrofe
Štát by mal začať zvyšovať počet lôžok mimo nemocnice kvôli koronavírovej epidémii podľa Babiša už tento víkend. Nakúpiť plánuje 3000 postelí a 1000 lôžok pre ťažké prípady. Čítať ďalej
16 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.