Zuckerberg venuje ďalších 100 miliónov dolárov na zabezpečenie „bezpečných volieb“
18 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg venuje ďalších 100 miliónov dolárov na pomoc volebným úradníkom v USA po tom, čo federálny sudca rozhodol o tom, že počiatočný grant vo výške 300 miliónov dolárov je legálny, napriek varovaniu, že peniaze môžu skresliť hlasovanie, informuje portál RT.


V stredu bol podaný spor proti grantovej schéme vo Wisconsine, v ktorom okresný sudca USA William Griesbach uviedol, že nenašiel žiadny právny dôvod na to, aby zabránil piatim hlavným mestám v štáte získať 6,3 milióna dolárov z darovaných prostriedkov.

Griesbach vo svojom rozhodnutí však poznamenal, že súkromné ​​peniaze môžu potenciálne ovplyvniť výsledok volieb.

"Riziko skreslenia volieb poskytnutím ďalších súkromných finančných prostriedkov na uskutočnenie volieb v určitých oblastiach štátu môže byť skutočné," poznamenal okresný sudca vo Wisconsine.

Sibírski vedci potlačili koronavírus protilátkami od nakazených
Pokus na sýrskych škrečkoch priniesol povzbudivé výsledky. Uviedol portál Nsk.aif.ru. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič


„Súdny záznam však neposkytuje podporu potrebnú na to, aby súd mohol urobiť takéto rozhodnutie, najmä vzhľadom na skutočnosť, že granty dostalo aj viac ako 100 ďalších obcí vo Wisconsine,“ dodal.

Kauza, ktorú pôvodne priniesla Wisconsinská voličská aliancia minulý mesiac, sa údajne týkala úplatkov, ktoré sa mali použiť na nerovnomerné zvýšenie volebnej účasti v demokratických okresoch v piatich mestách Wisconsinu - Green Bay, Kenosha, Madison, Milwaukee a Racine.

Finančné prostriedky sa čerpajú z grantu vo výške 300 miliónov dolárov určených pre neziskové Centrum pre technický a občiansky život (CTCL), ktoré v septembri poskytli Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chanová. Tieto peniaze sú určené na financovanie správcov volieb v celej krajine a na posilnenie bezpečnostných opatrení proti koronavírusom vo volebných miestnostiach. Generálny riaditeľ spoločnosti Big Tech v utorok pridal ďalších 100 miliónov dolárov, čím sa jeho celkový príspevok rovnal sume 400 miliónov dolárov.

Americké peňažné infúzie viedli k nárastu "zombie" spoločností
Keď americká vláda napumpovala bilióny dolárov do ekonomiky v snahe zmierniť dopad Covid-19, vládna pomoc vytvorila čoraz viac „zombie“ firiem, uvádza sa v novej epizóde Keizerových správ od spoločnosti RT. Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Marek Molnár