Prekvapivá reakcia hlavného hygienika na výzvu ohľadom jeho nadváhy
18 | 10 | 2020 I Natália Sollárová

Hlavný hygienik Ján Mikas sa už viackrát stal terčom záujmu kvôli svojej hmotnosti. Pre zatvorené fitnescentrá sa na neho zameral aj tréner Maroš Molnár z Hviezdnych premien, píše portál Nový Čas.


Známy fitnes tréner by Mikasa chcel vidieť vo svojej šou Extrémne premeny v televízii Markíza, v ktorej mení životy práve ľuďom s nadváhou. Molnár sa nechal počuť, že by si hlavného hygienika vzal rád pod svoje krídla. Vraj ho „naštartovalo“ jeho rozhodnutie zatvoriť všetky fitnescentrá.

„Hlavne by nemal zakazovať šport, pretože šport je jednou zo základných činností človeka, povzbudzuje imunitný systém, drží nás sviežich, neupadáme do depresie,“ uviedol Molnár, ktorý si myslí, že je takéto obmedzenie pohybu hlúposť.

Obezita zvyšuje riziká vážneho ochorenia a úmrtia na COVID-19, upozorňujú experti
Obezita a nadváha zvyšujú riziko vážneho ochorenia alebo úmrtia na COVID-19. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | SITA


„Som ochotný, keď sa pán Mikas rozhodne niečo urobiť, pomôcť mu, poradiť mu alebo mu byť nápomocný,“ odkázal Molnár. Portál Nový Čas sa rozhodol výzvu trénera tlmočiť a oslovil priamo hlavného hygienika. Mikasova reakcia bola prekvapivá.

„Pán hlavný hygienik si váži ponuku pána Maroša Molnára a zvažuje ju,“ prišla odpoveď od hovorkyne úradu Dáše Račkovej. Ďalej vysvetlila, že prísnejšie opatrenia sa Mikasovi „navrhovali ťažko, pretože si uvedomuje, že mnohým skomplikujú situáciu, vrátane majiteľov fitnescentier“.

Mikas vo svojom vyjadrení venoval niekoľko slov aj Slovákom. „Ďakujem všetkým, ktorí opatrenia tolerujú, hoci sú už z pandémie unavení a zažívajú déjà vu,“ odkázal hlavný hygienik. V súčasnej situácii je však nevyhnutné obmedziť mobilitu ľudí a vzájomné stretávanie sa, aby sme riziko šírenia vírusu znížili. Zároveň podľa Nového Času dodal, že ak sa bude epidemiologická situácia vyvíjať priaznivo, opatrenia sa budú môcť zas postupne uvoľňovať.

Príspevok známeho trénera na Facebooku:



Pijete kávu? Spolu s hnedým tukom môže byť tajomstvom v boji s obezitou
Tuk máme dobrý i zlý. Hnedý je ten, čo nám pomáha. A nielen pri chudnutí. Ako ho jednoducho aktivovať? Na začiatok stačí šálka kávy. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Natália Sollárová