SU-57 nemôže byť pozemské lietadlo, toto dokáže jedine UFO! (VIDEO)
17 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Doteraz v histórii letectva nedokázal žiaden stroj vo vzduchu to, čo nedávno predviedol Suchoj SU - 57.


Ruské stíhacie lietadlo Suchoj Su-57 predviedlo manéver, ktorý bol doteraz považovaný za nemožný. Ruský letecký priemysel si tak môže pripísať na svoje konto jedno veľmi zaujímavé prvenstvo. Ruskému stíhaciemu lietadlu Suchoj Su-57 (samozrejme a jeho pilotovi) sa podarilo vykonať horizontálnu otočku o 360 stupňov, ktorá bola doteraz považovaná za nemožný manéver. Informuje armyweb.cz.

Tzv. plochá vývrtka je všeobecne považovaná za kritický letový režim lietadla. Rotácii lietadla pozdĺž strmej zostupnej špirály, kedy sa súčasne rotuje okolo všetkých troch osí, totiž predchádza strata rýchlosti a klesanie na hranici pádu. Nebezpečenstvo takéhoto letu spočíva v náhlej strate letovej výšky a samozrejme dezorientácii pilota.

Pre sledovanie videa kliknúť na "Prehrať na YouTube"!

Suchoj Su-57 je jednomiestne dvojmotorové prúdové viacúčelové stíhacie lietadlo piatej generácie so schopnosťami stealth, navrhnuté na vybojovanie vzdušnej prevahy. Lietadlo je výsledkom projektu PAK FA (Perspektivnij aviacionnij komplex frontovoj aviacii), čo je program ruského letectva pre stíhacie lietadlo piatej generácie.

Pôvodné označenie firmy Suchoj pre lietadlo je T-50. Su-57 je zamýšľaný ako nástupca lietadiel MiG-29 a Su-27 a mal by byť prvým lietadlom v ruskom vojenskom letectve s vlastnosťami stealth. Disponovať by malo supermanévrovateľnosťou a pokročilejšou avionikou, ktorá by mala prekonávať predchádzajúcej generácie stíhačov.

Pozrite si video priamo na kanáli YouTube.



Prototyp stroja Su-57 po prvýkrát vzlietol 29. januára 2010. Prototypy a počiatočné sériové stroje sú dodané s modernizovaným variantom motora AL-31F, ktorý používajú lietadlá Su-27, zatiaľ čo sa v súčasnosti vyvíja nová generácie motora. Očakávaná životnosť strojov je 35 rokov.

Americkí experti neverili svojim očiam pri sledovaní letovej ukážky ruského SU-57 (VIDEO)
“To video naozaj stojí za to pozrieť si” - tvrdia aj odborní armádni novinári v USA. Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Ivan Brožík