Matovič priznal, že sa chystá nás testovať všetkých! (AKTUALIZOVANÉ)
17 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič

Igor Matovič v sobotu na mimoriadnej tlačovej besede vyhlásil, že vláda chce otestovať všetkých obyvateľov Slovenska. Priznal, že o tejto schéme uvažuje vláda už tri týždne a Správa štátnych hmotných rezerv už spustila obstarávanie na nákup.


Vláda už vyčlenila desiatky miliónov eur na nákup antigénových rýchlotestov.

Podľa zistení portálu aktuality.sk chce štát nakúpiť minimálne 10 miliónov antigénových rýchlotestov. Väčšia časť zásielky by mala na naše územie prísť už budúci týždeň, oficiálne však tento údaj ešte nikto nekomentoval. Igor Matovič však uviedol, že priemerná cena testov bude okolo 4,-€

Matovič zároveň vyhlásil, že každý, kto sa testovať nedá, bude nejakým spôsobom sankcionovaný, avšak nešpecifikoval ako. Testovanie bude zabezpečovať armáda SR. Testovacie centrá by mali byť vytvorené na miestach volebných okrskov tam, kde sú ľudia zvyknutí chodiť voliť.

Záverom však priznal, že na takéto rozhodnutie ešte potrebuje mandát vlády, ktorá by o tom mala rozhodovať na mimoriadnom zasadnutí v nedeľu 18.10.2020. Následne bude musieť ešte parlament schváliť potrebné zákony. Testovať by sa malo už budúci víkend, ešte pred Pamiatkou zosnulých.

Otestujú nás všetkých? Vláda plánuje dať na zisťovanie protilátok milióny eur
Vláda už vyčlenila desiatky miliónov eur na nákup antigénových rýchlotestov. Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Natália Sollárová