SaS opäť dráždi koaličných partnerov. Nesúhlasí so skrátením parlamentu kvôli korone
14 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Koaličný trojlístok OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí má opäť ťažké srdce na svojho štvrtého partnera z vládnej partie – Slobodu a Solidaritu.


Sulíkovci na pondelkovej večernej koaličnej rade, podľa dobre informovaných zdrojov Aktuality.sk, zablokovali návrh, aby sa v parlamente rokovalo len o nevyhnutných bodoch. SaS-kári mali tvrdiť, že ich poslanci chcú predložiť návrhy zákonov, o ktorých chcú rozhodovať čo najskôr. O aké legislatívne novinky by malo ísť, ale údajne v pondelok večer nespresnili. „Nepovažujeme za vhodné komentovať a vynášať veci z koaličnej rady. Nič sa na tom nezmení ani o týždeň,“ reagoval pre Aktuality.sk hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Koalícia má vážne trhliny
Je možné, že koaliční politici si konečne uvedomili, do akej pasce Matovičovi vliezli. Čítať ďalej
03 | 08 | 2020 | Aneta Leitmanová

So skrátením súhlasí aj Kollár

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš pre Aktuality.sk potvrdil, že táto téma sa na koaličnej rade otvorila. „Tento týždeň ju preberieme na poslaneckom klube. Po dohode s poslancami, to uzavrieme na najbližšej koaličnej rade,“ povedal Šipoš. Podobne pre Aktuality.sk odpovedala aj predsedníčka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská, ktorá s touto iniciatívou prišla ako prvá. „Som presvedčená, žeby sme sa mali v súčasnosti naozaj sústrediť najmä na opatrenia, ktoré súvisia s koronakrízou a dôležité body ako rozpočet alebo novela ústavy,“ poznamenala.

Podľa Žitňanskej by sa mal limitovať čas schôdze aj pre nedisciplinovanosť niektorých poslancov pri nosení rúšok. „Kolegovia z SaS zatiaľ takýto názor - a síce zredukovať počet bodov - nezdieľajú, ale budeme o tom ešte rokovať na najbližšej koaličnej rade,“ dodala Žitňanská pre Aktuality.sk. Takúto zmenu rokovania by podporil i predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). „Chcem to skrátiť,“ reagoval pre Aktuality.sk.

Koalícia je totálne zúfalá a nevie, kam z konopí
Kým sa premiér premáva na diplomatických stretnutiach v teniskách, mizerná práca zákonodarcov ukazuje, akých neschopných zástupcov sme si zvolili. Čítať ďalej
20 | 08 | 2020 | Aneta Leitmanová