Zalepili ústa, obmedzili zhromažďovanie... a rabovanie štátneho rozpočtu môže začať!
12 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Český minister Prymula sa nechal počuť, že sa chystá testovanie celého národa. Pokiaľ to ani po tomto niektorým nedochádza, potom nech odhlásia predplatné na tlač, prestanú čítať správy a cestou do otroctva si vyzdvihnú odklad o absolvovaní inkluzívneho vzdelania, píše portál Zvědavec.



Tú správu nájdete vo viacerých médiách, napr. tu. A teraz niečo k vykonávacej technike, pretože dnes, viac ako inokedy, platí, že akékoľvek myslenie je pre udržanie systému nebezpečné. V informačnej dobe je pre elity najdôležitejšie odvrátiť pozornosť más od skutočných problémov a ohlupovať ich.Všimnite si, že v podstate ihneď dodal, že to testovanie bude dobrovoľné. Lenže nezaregistroval som, že by sa rozpútal masívny spor medzi odporcami a priaznivcami, kedy jadrom diskusie by sa obrazne povedané stala veta: „Nie je to tak zlé, testovanie bude dobrovoľné.“

No nič, návnada nezabrala, tak jedom ďalej. Hneď nasledujú ďalšie oznámenia o sprísnení opatrení likvidujúce ekonomiku. A určite celkom iste „náhodou“ zabudol spomenúť, že do obchodu len v dvoch alebo max. rodič-1 a rodič-2 spolu s deťmi od náhradných matiek. Takéto drobné opomenutie, taký „detail“, však? Lenže tu už návnada zabrala a všetci sa pohoršujú, ako na toto mohol zabudnúť? „Veď je to zásadné obmedzenie na slobode“. Všetko nasvedčuje tomu, že manéver na odvrátenie pozornosti davu je zatiaľ úspešný.

Trójske kone internetovej inkvizície (Jurij Borisov)
Komentár Jurija Borisova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič

Od čoho je potreba odvrátiť pozornosť?

Stále nič? Zopakujem vetu: „Bude potrebné otestovať celý národ.“ Nič? Tak inak: „Bude treba otestovať 10 miliónov obyvateľov ČR.“ Prihorieva?

Správne, tá správa totiž má znieť: „Bude treba nakúpiť 10 miliónov testov na COVID.“ A čo čert nechce, bohužiaľ máme ten núdzový stav, keď sa na cenu až tak veľmi hľadieť nebude a na nejaké výberové konanie tiež nie, pretože... pretože hrôzostrašný COVID (ktorý tak úspešne medializujú) a okamžitá záchrana zdravia je predsa viac než nejaký ušmudlaný mrzký peniaz.

Uvedomte si, že Prymulovi je šuma-fuk, či bude testovanie dobrovoľné alebo povinné. Tie testy pokojne môžu skončiť v koši rovnako ako v minulosti iná „nevyhnutne potrebná“ vakcína. Jeho pozornosť a starosť o testovanie totiž začína objednávkou a končí preplatením faktúry.

Už chápete prečo sú všetci (aj odborníci) s iným názorom úhlavný nepriatelia, ktorých treba za každú cenu umlčať alebo aspoň nepustiť do médií? Pre tento manéver by bola úplná katastrofa, keby sa presadilo, že sa budú sledovať len zosnulí na COVID, zosnulí s COVIDOM, dôvodne hospitalizovaní (nie zo sociálnych dôvodov) a testovaní na COVID s príznakmi - a to všetko vzhľadom na populáciu ČR, teda 10 miliónov občanov.

Matovič pochopil situáciu a ospravedlnil sa (FIKCIA)
Matovič si prichystal list občanom, ale nezverejnil ho. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Robert Merva - šéfredaktor


Skrátka, vynechali by sa tí bezpríznakoví a zo sociálnych dôvodov „ubytovaní“ v nemocniciach. Veľmi rýchlo by sme totiž mohli dôjsť k číslam, ktoré by boli menšie, ako položky z iných pohrôm, kvôli ktorým sa ekonomika nerabuje. Naplánovaný biznis by tak bol v troskách.

Takže, keď to zhrniem - Česi majú na poste ministra, ktorý má vedecké názory veľmi pružné, ohodnotené na škále pružnosti to možno bude už celý „1 Kalousek“. Ak pri prasacom more označil nosenie rúšok za nezmysel a povedal prečo, potom v okamihu, keď je na pozícii, z ktorej môže veľmi razantne prehovoriť od koho a v akom počte sa rúška budú nakupovať, potom sa rúška stávajú prvoradou a nevyhnutnou ochranou.

Česi majú na poste ministra človeka, pre ktorého je jeho osobný vedľajší príjem 1 milión českých korún pod rozlišovacou schopnosťou a ani nevie, za čo to vlastne bolo. Majú ministra, ktorý podnikal v zdravotníctve a jeho dcéra aj dodnes podniká. Majú ministra, ktorý, keď povýšil v štátnej hierarchii, tak si ihneď bežal zriadiť živnosť v odbore svojho pôsobenia v štátnej správe.

Majú ministra, ktorý zinkasoval za prednášky a konzultácie cca 30 miliónov korún (viac ako 1,1 milióna eur) a nadštandardnú finančnú úspešnosť firmy jeho dcéry kopíruje dobu jeho pôsobenia na poste riaditeľa významnej nemocnice. A práve taký človek v podstate rozhodol o „nutnosti“ otestovať celý národ, presnejšie o zámere nakúpiť minimálne 10 miliónov testov. Niečo mi hovorí, že za nejaký čas čakajú Prymulu odborné semináre a prednášky s honorármi vo výške desiatok miliónov korún.

Warren Buffett nechce vyjsť s Amerikou na mizinu (Elena Pustovojtová)
Komentár Eleny Pustovojtovej (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Iveta Machová


Pokiaľ k vyššie uvedenému spomenieme, že dopredu bol ustanovený nemysliteľný deficit štátnych financií vo  výške stoviek miliárd korún bez toho, aby bolo jasné, za čo sa vlastne budú míňať, že boli umlčané „nevhodné“ odborné názory, vyhlásený núdzový stav a tým vylúčené konania výberových konaní a kontroly nákupných cien, potom situácia nápadne pripomína megatunel skvele organizovanej mafie.

Pri tejto situácii je úplne logické obmedzenie združovaných občanov - v krčmách len do 20:00, pri stole len štyria a zrušenie väčších akcii. Tu nehľadajte zdravotné, ale bezpečnostné dôvody - za akúkoľvek cenu rozdrobiť, zneschopniť a nedovoliť zorganizovať opozíciu k prebiehajúcemu rabovaniu rozpočtu.

Pre všetkých bez rozdielu, či ste priaznivci alebo odporcami Prymuly, Babiša atď., v priamom prenose ste sa pozerali na prípravy a teraz nasleduje priamy prenos doslova rabovania štátnej kasy. Takže si pomaly chystajte peňaženky, niekto to celé bude musieť nakoniec zaplatiť. A buďte si istí, že tí hore to nebudú. Pokojne sa pozrite na dostupné údaje Babišovho impéria - v súhrne skupina druhého najbohatšieho chlapa v Česku do štátnej kasy neprispieva, ale z nej v stámiliónoch čerpá. Preto je tiež druhý najbohatší.

Na programe dňa je bezprecedentný presun bohatstva smerom k niekoľkým málo vyvoleným a s tým súvisiace bezprecedentné ožobračovanie tých dole. Ich majetky budú okupované z peňazí o ktoré ich tí vyvolení obrali.

Ak sa pozrieme do histórie, potom prvú snahu o celoštátny biznis mal asi Autocont spolu s (vtedy) Eurotelom. Jednalo sa o tunel s názvom „Internet do škôl“. Vtedy jednak neboli schopní presadiť predražené dodávky do všetkých škôl a tiež to nestihli počas volebného obdobia, v ktorom „presviedčali o správnosti“ rozhodujúcej o politike.

Čo je konšpiračná teória QAnon šíriaca sa po USA
Najmenej 24 politikov v USA podporilo konšpiráciu, ktorá tvrdí, že liberáli odoberajú krv deťom Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Mário Martinka


Pamätám, ako na to opozičná Buzková tlačila ako len mohla a správne poukazovala na premrštené ceny. Ale po voľbách sa s ňou stretli a pamätám na jej vyjadrenie, keď rokovania, teraz už ako vládny politik, opúšťala. „Presvedčili ma, že ceny nie sú premrštené.“ Alebo tak nejako to povedala. Skrátka Internet do škôl dostal zelenú a bolo. Celkom by ma zaujímalo, koľko núl to presvedčenie obsahovalo. A mám to v pamäti z toho dôvodu, že akcia išla ľahko okolo mňa - ono totiž len server, ktorý bol súčasťou konfigurácie, bol násobne predražený.

A ako to viem? No, jednak je to moja profesia a po druhé sme v tej dobe ponúkali rovnako morálne zastaraný značkový server, ale výkonnejší, dvojjadrový a nemohli sme ho predávať ani za 700 eur. Samozrejme Autocont horší server s úsmevom fakturoval za čiastku blížiacej sa k 3 700 eurám.

Celkom kreatívne k problému celoštátneho biznisu pristúpil najbohatší Čech - a to cez jeho poisťovňu, resp. povinné ručenie. Tu už je vidieť istá schopnosť - povinné ručenie je jednak zo zákona povinné s brutálnymi sankciami a po druhé „správne“ nastavené, pretože generuje miliardové zisky. Dôsledok potom je, že ak si kúpite staré auto na jazdenie okolo domu, tak pokojne za auto s nákupnou cenou 1 800 budete ročne platiť 180 eur povinného ručenia.

Zo zástancu lockdownu sa zo mňa stal jeho odporca. A tu je dôvod (Andrew Dickens)
Komentár Andrewa Dickensa (RT) Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Pokus o celoštátne testovanie by však mohol byť skutočne prvý „čistý“ celoštátny biznis. Ešte snáď stojí za zmienku pripomenúť, že to je stále 2. liga. Tá prvá predstavuje B. Gatesa, ktorý chce predať zatiaľ neexistujúcu vakcínu celému svetu. A znalci jeho histórie môžu vidieť istú paralelu - na začiatku Windows bola schopnosť Gatesa presvedčiť IBM, že niečo má. Nemal samozrejme nič, do začiatku len skopíroval a nadviazal na DOS, ktorý však nebol jeho.

Boli z toho spory, ale urovnal to nemalý obulus v čase, keď už z toho prvotného podvodu mal slušné zisky a bol nezastaviteľný. Teraz ide podľa rovnakého scenára - vakcínu nemá, ale to mu nebráni uzatvárať dohody na dodávky...

Úvaha na záver - domnievam sa, že je najvyšší čas z vlastenecky zmýšľajúcich ľudí ustanoviť niečo ako „Výbor na obnovu ekonomiky“ a jasne deklarovať, že organizátori, spoluorganizátori a profitujúce osoby budú tí, ktorí v prvom rade budú znášať náklady rekonštrukcie toho, čo zničili.

Farebná nezodpovednosť (Fedor Lukjanov)
Komentár Fedora Lukjanova (Global Affairs) Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Zuzana Perželová