ŠKANDÁL: Minister Krajčí si do predstavenstva VšZP dosadil sesternicu. Blaha ho vyzval na odstúpenie
10 | 10 | 2020 I Petra Demková

Minister Marek Krajčí si do predstavenstva VŠZP dosadil svoju sesternicu, tvrdí Ľ. Blaha a E. Kaliňák. Ministrovi odkazujú: odstúpte!


Problémom tohto rodinkárstva je podľa Blahu minulosť ministrovej sesternice. Ľuboš Blaha s Erikom Kaliňákom sú presvedčení, že toto je povestná posledná kvapka a minister zdravotníctva by mal odstúpiť. Celý odkaz nájdete vo videu v článku.

Nová tvár Smeru, Erik Kaliňák a Ľuboš Blaha nakrútili video, v ktorom tvrdia, že minister zdravotníctva dosadil do predstavenstva VŠZP svoju sesternicu. Tá však ešte ako šéfka revízneho oddelenia VŠZP, podľa smerákov, neustriehla niekoľko miliónov, za čo dostala aj výpoveď.

MUDr. Beata Havelková, MPH, je bývalá vedúca odboru zdravotného a revízneho a dlhoročná odborná opora poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Ľ. Blaha sa ministra zdravotníctva pýta, či túto osobu dosadil na zmieňované teplé miestečko a či toto nie je dôvod na odstúpenie z postu ministra.

Neuveriteľné: Slováci sú druhí najchudobnejší v únii a zadĺžení až po uši!
Žiadne druhé Švajčiarsko zo Slovenska tak skoro asi nebude. Patríme totiž medzi najchudobnejšie štáty v Európe. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Nasleduje bohatý výpočet prešľapov ministra. Vyčítajú mu, že nepomáhal počas pandémie lekárom sestrám, záchranárom či medikom. Sľúbené odmeny zamestnanci rezortu zdravotníctva stále nedostali a chýbajú im aj ochranné pomôcky, na nákup ktorých bolo dosť času v lete. Tento čas sa však na prípravu evidentne v rezorte zdravotníctva nevyužil.

Ďalej si autori videa všímajú, že slovenskí vedci na východe prišli s prelomovým patentom na ventilátor, ktorý chce celý svet od Slovenska kupovať. My sme však patent predali do USA, kde sa bude vyrábať vo veľkom. Marekovi Krajčímu vyčítajú aj podiel na rozbití Inštitútu zdravotnej politiky, z ktorého odišlo veľa odborníkov.

Ďalším bodom sváru je výmena riaditeľov nemocníc. Kaliňák a Blaha ministrovi vyčítajú, že kritériom pre výber riaditeľov je, či kandidát je alebo nie je členom nejakej náboženskej ustanovizne. Byť veriacim človekom však podľa autorov videa ešte neznamená, že takáto osoba zvládne viesť nemocnicu. Výsledkom je, že lekári po celom Slovensku sa búria.

Harabin varuje policajtov: Neudeľujte pokuty za rúška, lebo trestnoprávne zodpovední budete vy!
Štefan Harabin upozornil policajtov, že udeľovaním pokuty za nenosenie rúšok sa na základe nulitnosti nariadenia budú trestnoprávne zodpovedať. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Záverom smeráci ministrovi adresujú slová: „Pán minister, nezvládate to. Nejde len o „našich“, vašich ľudí. Vaše zotrvanie vo funkcii už doslova ohrozuje Slovákov.“

A preto mu odkazujú: „Pán Krajčí, už nečakajte na žiadne ďalšie znamenie, a odstúpte“.



Bude Krajčí obetným baránkom? V kuloároch sa už šušká o jeho nástupcoch
Stolička pod ministrom zdravotníctva sa otriasa. Hoci premiér deklaroval, že za Krajčím stojí, ozývajú sa hlasy, ktoré by ho radi vymenili. Padli už aj mená možných náhradníkov. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Natália Sollárová