V jednej z prešovských škôl musia prejsť na dištančné vyučovanie, v ďalšej je v karanténe 40 žiakov
08 | 10 | 2020 I SITA

 Žiaci v Základnej škole Šrobárova v Prešove prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Dôvodom je výskyt ochorenia COVID-19, ktoré bolo potvrdené u trénera hokejovej akadémie, ktorú navštevujú niektorí žiaci tejto školy. Pozitívne testovaný bol aj jeden žiak druhého stupňa.


Ako informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, škola vyhlásila po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove pre všetkých žiakov riaditeľské voľno na piatok 9. a pondelok 12. októbra, keď bude vyučovanie zabezpečené online prostredníctvom systému Edupage.

„Výnimkou je jedna trieda druhého stupňa, v ktorej mal pozitívny test na ochorenie COVID-19 jeden zo žiakov. Všetci jeho spolužiaci preto musia zostať v povinnej karanténe do soboty 17. októbra. Vzdelávať sa budú tiež dištančnou formou. V domácej izolácii je aj 12 učiteľov z tejto školy,“ uviedol Tomek.

Stojíme na strane bieloruských občanov, tvrdí Šeliga
Slovensko stojí na strane bieloruských občanov a na strane demokratických síl. Povedal to podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí) po stretnutí s líderkou bieloruskej opozície Sviatlanou Cichanovskou. Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | TASR


Ako pre agentúru SITA Tomek dodal, ďalší potvrdený prípad sa vyskytol u jedného žiaka Základnej školy Šmeralova. Z tohto dôvodu sú na škole od stredy 7. októbra zatvorené dve triedy na prvom stupni. „Približne 40 žiakov zostalo doma v povinnej karanténe. V domácej izolácii zostávajú dve učiteľky a dve vychovávateľky. Pre uvedené dve triedy je zabezpečené vyučovanie dištančnou formou,“ uviedol Tomek.

Mesto Prešov má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 12 základných škôl, v ďalších prebieha vyučovací proces bez obmedzení. V súvislosti s ochorením COVID-19 zatiaľ nemuseli zatvoriť ani jednu z 20-tich mestských materských škôl.

Čaputová vymenovala do funkcie podpredsedníčky Najvyššieho súdu SR Andreu Moravčíkovú
Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes vymenovala na návrh Súdnej rady do funkcie podpredsedníčky Najvyššieho súdu SR Andreu Moravčíkovú. Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | SITA