Prívalové búrky vo Francúzsku a v Taliansku vyplavujú z hrobov nebožtíkov
08 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Niekoľko ľudí zahynulo pri búrkach v niektorých častiach Francúzska a Talianska. Silný dážď, prílivové vlny a zosuvy bahna roztrhali celé ulice a zničili množstvo domov. Záchranári majú službu nepretržite.


Asi 20 ľudí je stále nezvestných po silných búrkach vo Francúzsku a Taliansku. A úrady hlásia čudné veci - dážď a prívaly vody zjavne vyplavili telá pochovaných z ich hrobov. Informáciu priniesol portál welt.de.

V dôsledku prudkých búrok vo francúzskych a talianskych Alpách bolo v uplynulých dňoch zjavne z mnohých hrobov vymytých viacero telesných pozostatkov mŕtvych. Na talianskej strane sa objavilo niekoľko mŕtvych z cintorínov, informovala tlačovú agentúru AP hovorkyňa francúzskeho oddelenia Alpes-Maritimes. Koľko ich bolo presne a či boli započítané do predchádzajúceho počtu obetí, nevedela povedať.



Odkedy sa minulý piatok začal intenzívny silný dážď vo francúzskych Alpes-Maritimes a v talianskej Ligúrii a Piemonte, dvanásť mŕtvych sa podarilo dôstojne zachytiť a znovu pripraviť na pohreb, štyroch na francúzskej strane hranice a ôsmich na talianskej strane. V utorok malo službu viac ako 600 pomocníkov, ktorí pátrali po približne 20 nezvestných nebožtíkoch, uviedla hovorkyňa.

Vo francúzskych mestách Saint-Martin-de-Vesubie a Tende boli odplavené niektoré cintoríny úplne celé. Starosta mesta Tende Jean-Pierre Vassallo pre noviny „Le Parisien“ uviedol, že cintorín bol rozdelený na dve časti a na povrch vyplavilo niekoľko tiel.

Záplavy a zosuvy si v Japonsku vyžiadali najmenej dvoch mŕtvych a desať nezvestných
Mnohí ďalší obyvatelia po prudkých dažďoch uviazli na strechách a čakajú na záchranu. Čítať ďalej
04 | 07 | 2020