Darinka a Gott po ich duete Zvonky Štěstí: Moment, ktorým vytočila Karla!
04 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Vôbec prvýkrát Dara Rolins (47) prehovorila o tom, čím najviac vytočila Karla Gotta (†80). V najnovšom vydaní časopisu Forbes odhalila, že ako šestnásťročná vychádzajúca hviezdička odmietla podpísať zmluvu v Nemecku, ktorú jej spevák zariadil. Vyčítal jej, že to bola najväčšia chyba jej života, píše portál Aha!.


Písala sa polovica 80. rokov, keď vtedy ešte Darinku Rolincovú preslávil duet s Karlom Zvonky štěstí. Tú istú pieseň zaspievali do nemčiny s názvom Fang das Licht. „Ľudia boli nadšení. Na koncertoch v Nemecku ma vytlieskávali, zastavovali ma na ulici, keď sme tam vyrazili na turné niekoľkých desiatok koncertov. Poznali ma,“ pochvaľuje si spätne Dara.

Vydavateľstvo Polydor, ktoré Karla zastupovalo, ponúklo Darinke na základe úspechu istú zmluvu. „Ich prapôvodná myšlienka bola, že mi rozbehnú sólovú kariéru. Chceli, aby som pokračovala v nakreslenej línii. Proste pop pre starších a pokročilých. Chceli ma navliecť do dirndlu. Pre moju pubertálnu hlavu úplne nemysliteľná predstava,“ zaspomínala si speváčka s tým, že išlo o veľké peniaze. „Mohla som zarobiť státisíce, možno milióny. V vtedajšej dobe! Všetci boli nadšení,“ opísala.

Zúfalá Dara Rolins v neistote: Dostane sa vôbec domov?
Posledné mesiace sú dobou plnou neistôt, čo na vlastnej koži spoznáva aj Dara Rolins, ktorá už musela zrušiť mnoho vystúpení. Teraz ju však trápi aj to, ako koronavírus komplikuje cestovanie, píše portál Stars24. Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


K podpisu pripravenej zmluvy, otvárajúcej cestu k rozprávkovému bohatstvu, sa posadil s Darinkou nielen Karel, ale aj Ladislav Štaidl (75) a ďalší členovia jeho vtedajšieho orchestra. „Všetci sa tvárili, že mi predkladajú svätý grál. Navyše v západných markách. Potom som tam sedela ja a moja mama. Nikto nepočítal s tým, že by som povedala čokoľvek iné ako jedno veľké áno. A ja som povedala: Nein. Danke schön, aber nicht,“ jasne si spomenula Dara.

Gotta podľa speváčky zrazilo odmietnutie zmluvy na kolená. „Karel sa najskôr zrútil. Puberťiačka blbá! Takáto ponuka sa predsa neodmieta! A dlho mi to nemohol odpustiť, alebo skôr zabudnúť. Až po niekoľkých rokoch mi povedal, že voči mne odvtedy cíti veľkú úctu. Že si dlho myslel, že som urobila najväčšiu chybu svojho života, ale že si ma za to vlastne váži,“ doplnila Rolins.

So slzami v očiach zapaľovala sviečky pri jeho hrobe na pražských Malvazinkách. K miestu posledného odpočinku Karla Gotta dochádzali na prvé výročie jeho smrti stovky ľudí. Na poriadok dohliadala ochranka aj mestská polícia na koňoch! Ochranku najala vdova Ivana Gottová (44). Sama ale musela návštevu cintorína oželieť, je totiž v izolácii kvôli ochoreniu Covid-19.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/09/30/tazke-zaciatky-karla-gotta-%e2%80%a080-roky-ho-trapila-chudoba-podcenovanie-aj-nocna-mora-o-otcovi/

„Chodíme tam s rodinou pomerne často, ale súkromne. Vo výročný deň bude okolo toho miesta rušno, bude tam veľa ľudí, ktorým necháme priestor. My na neho spomíname v srdci a doma,“ povedala pre Aha! hovorkyňa rodiny Aneta Stolzová (38).

A mala pravdu. Fanúšikovia samozrejme príležitosť zaspomínať na svoj idol využili. K jeho hrobu pribúdali v skupinách celý deň. Zapaľovali sviečky a pokladali k nemu kvety. Okolo poludnia dokonca zaznelo pár Gottovych hitov, ktoré jeden z dojatých priaznivcov púšťal z mobilu.

Pred sedemnástou hodinou potom šéf protokolu Pražského hradu Vladimír Kruliš priniesol veniec od českého prezidenta Miloša Zemana (76). Nešlo si však nevšimnúť, že ho položil obrátene, respektíve že stuha bola hore nohami.

Dara Rolins namäkko: O tomto snívala už ako dieťa!
Sen sa môže stať realitou! Speváčka Dara Rolins (47) stále nemôže pochopiť, že sa dostala na titulku módneho magazínu Vogue, za ktorý pred viac ako 30 rokmi utratila svoje prvé peniaze zarobené v západnom Nemecku, píše portál... Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | Timotej Dudka