Starostovi Kusému hrozí dlhoročná basa. Obvinený je z dvoch zločinov a dvoch prečinov
02 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zadržanému starostovi bratislavského Nového Mesta Rudolfovi Kusému hrozí pobyt za mrežami až na 12 rokov. V roku 2017 neúspešný kandidát na bratislavského župana, mal vtedy najdrahšiu kampaň. 


Hoci polícia zatiaľ meno zadržaného nepotvrdila, to, že ide o Kusého, potvrdili agentúre TASR tri zdroje. Vyšetrovateľ hovorí u neho o zneužívaní právomocí verejného činiteľa a možnom treste 7 až 12 rokov. Rudolf Kusý podľa portálu denníkn.sk mal drahé kampane, aj podporu falošných účtov na Facebooku.

 


Polícia meno stále nepotvrdila

Včera popoludní polícia oznámila, že verejného činiteľa obvinili za zneužívanie právomoci. „Vyšetrovanie tejto trestnej činnosti bolo začaté na Okresnom riaditeľstve PZ v Bratislave III, no prípad si pre jeho rozsah a závažnosť na základe výberovej príslušnosti prevzal odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti zadržal jednu osobu, ktorú na základe dôkaznej situácie obvinil z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,“ píše na svojom Facebooku polícia.

Polícia obvinila starostu bratislavského Nového Mesta Kusého zo zneužívania svojej právomoci
Policajný vyšetrovateľ obvinil vo štvrtok zadržaného starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia... Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | TASR

O porušení zákonov nevedia

Ako agentúra TASR uviedla, ide o Rudolfa Kusého, ktorý je od roku 2010 starostom bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. V parlamentných voľbách 2020 kandidoval ako sedmička na kandidátke strany Dobrá voľba Tomáša Druckera, pričom strane pred voľbami podľa Denníka N požičal viac ako 17-tisíc eur. Hovorca mestskej časti Marek Tettinger hovorí, že nevedia o žiadnom porušení zákonov, ktorého by sa starosta mohol dopustiť, a ani nevedel, čoho by sa malo trestné oznámenie týkať. Polícia bližšie informácie prisľúbila zverejniť vo štvrtok popoludní.

Krutý spôsob odstránenia nepohodlného svedka. Starosta František Dora ho podhodil mafii
Daňové podvody s hnojivom chcel starosta Dolného Chotára v okrese Galanta František Dora zakryť skutočne netradičným spôsobom. Svojho „bieleho koňa“ podľa portálu aktuality.sk podhodil mafii. Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Najdrahšia volebná kampaň

Na zadržanie Rudolfa Kusého zareagovala aj strana Dobrá voľba. „Aktuálne nemáme žiadne bližšie informácie a vieme len to, čo odznelo v médiách.“ Rudolf Kusý začal v komunálnej politike v roku 2006 ako občiansky aktivista, keď sa stal miestnym poslancom mestskej časti. Rudolf Kusý pôsobí, ako starosta mestskej časti Bratislava Nové Mesto desať rokov. V roku 2017 kandidoval na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Z 18-tich kandidátov skončil druhý s 18,55 %, županom sa vtedy stal Juraj Droba z SaS. Jeho kampaň za vyše 230 tisíc eur, bola najdrahšia.

Kusý vtedy Denníku N tvrdil, že nemá veľa bilboardov, to len jeho žena ich tak dobre vybrala, že ich je veľa vidieť. V komunálnej kampani 2018, keď obhajoval post starostu, odhalil Denník N stovku falošných účtov na Facebooku, ktoré ho podporovali. Transparency International Slovensko upozornila, že počas parlamentnej volebnej kampane 2020 dvakrát porušil zákon.

Starosta Malinova dal zarobiť pochybnej firme bez webu a sídla
Viaceré obce v Seneckom okrese využili služby týkajúce sa dopravného značenia od českej spoločnosti Dieselex B. T.. Medzi nimi aj starosta Malinova Eugen Janík, ktorý chcel zjednosmerniť ulicu, kde býva. Na prípad upozornil portál... Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová

Zlyhal vraj ľudský faktor

Kandidát na poslanca parlamentu pozýval na predvolebné stretnutie dôchodcov v Dennom centre Stromová v Bratislave pozvánkami, ktoré boli vytlačené na hlavičkovom papieri mestskej časti Nové Mesto. To, že ide o stretnutie politickej strany Dobrá voľba, v pozvánke uvedené nebolo.

Druhý podnet podala mimovládna organizácia za Kusého reklamu na sociálnej sieti. V sponzorovaných príspevkoch o svojej práci nemá uvedené, že ich platí Dobrá voľba. Kusý sa pred voľbami za svoje pochybenie ospravedlnil, strana tvrdila, že zlyhal ľudský faktor.

Český starosta Pavel Novotný zotrel Rusov jednou ranou a to v priamom prenose! Toto chce odvahu
Vystúpenie starostu pražských Řeporyja Pavla Novotného v ruskej štátnej televízii, kde bez obalu prezradil, čo si o počínaní Rusov v minulosti a o ich propagande myslí, vzbudilo na sociálnych sieťach ohlas. Člen Občianskej demokratickej strany sa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová