Testovať musíme podľa Remišovej 20-tisíc ľudí denne, navrhne to Ústrednému krízovému štábu
28 | 09 | 2020 I SITA

Ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová na pondelňajšom rokovaní Ústredného krízového štábu navrhne päť bodov.


Ako uviedlo tlačové oddelenie strany Za ľudí, návrhy ministerky by mohli prispieť k tomu, aby Slovensko šírenie vírusu COVID-19 dostalo pod kontrolu. Podľa Remišovej musí Slovensko investovať všetko úsilie na zvýšenie počtu denne testovaných na úroveň 20-tisíc ľudí. Pravidelne musia byť podľa nej testovaní najmä pracovníci v oblasti sociálnych služieb a škôl.

"Je nevyhnutné, aby sme obnovili mobilné testovacie zariadenia s pomocou príslušníkov ozbrojených síl SR v oblastiach, kde v nadväznosti na zhoršenú regionálnu epidemiologickú situáciu je nutné krátkodobo zvýšiť kapacitu testovania," uviedla Remišová.

Potratová tabletka je šetrnejšia k zdraviu žien, tvrdí Cigániková
Medikamentózne vykonanie potratu, teda potratová tabletka, je šetrnejšia k zdraviu žien ako doteraz chirurgický zákrok. Predsedníčka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) to uviedla na pondelkovej tlačovej konferencii.... Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | TASR


Veľmi dôležité je podľa nej aj dohľadávanie kontaktov, a preto sa musia posilniť kapacity na to určené. Apeluje tiež na to, aby verejnoprávne médiá spustili masívnu osvetovú kampaň o prevencii a zodpovednom správaní v súvislosti s ochorením COVID-19.

Ministerka podporí aj všetky ďalšie nevyhnutné obmedzenia, ktoré navrhnú epidemiológovia, ako je obmedzenie počtu ľudí na podujatiach v interiéri a exteriéri.