Prepojenie Kaliňáka s Bödörovcami? Štát konečne zasiahol!
26 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovensko sa po vražde Jána Kuciaka (†27) a jeho snúbenice Martin Kušnírovej (†27) zmieta doslova v marazme na súdoch, prokuratúre ale aj v bežnom živote. Objavené prepojenia medzi politikmi a oligarchami sú také, aké tu doteraz ešte neboli a mnohí začínajú pochybovať, či žijeme v právnom štáte.


Naposledy sa vynoril prípad medzi možným prepojením exministra vnútra Robertom Kaliňákom a oligarchami Bödörovcami, o ktorom informuje aj Dag Daniš na portáli aktuality.sk. Týka sa predraženého nákupu kamier pre Národnú diaľničnú spoločnosť.
Napojenie nepriame, ale je

NAKA sa v ostatnom čase naozaj rozbehla a ide ako valec. Podľa Daniša jej na to stačili dve veci. Výmena ministrov a kľúčových úradníkov nominovaných stranou Smer-SD a očista polície. Výsledkom toho je séria policajných razií a trestných stíhaní. Noví úradníci nachádzajú na stole stopy po „zlodejinách“ a polícia tieto prípady začala vyšetrovať. Za bývalej vlády, a najmä vlády Smeru-SD by to bolo niečo neuveriteľné!

Najnovší prípad je podľa Daga Daniša zaujímavý aj tým, že spája oligarchov Bödörovcov s exministrom vnútra Róbertom Kaliňákom a poťažmo aj s Počiatkom. Aj keď len nepriamo, cez firmu napojenú na štátne zákazky, z ktorých mali jedna aj druhá partia zarábať milióny eur.

O kom chcela a nemohla rozprávať Jankovská?
“Jankovská chcela prehovoriť o oligarchovi. Narazila.” píše sa v komentári Daga Daniša. A spomínajú sa aj iniciály “exministra”. Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Ivan Brožík

Museli sa deliť s „partnermi“

Razia NAKA vo firmách Bödörovcov súvisela s predraženým nákupom kamier a softvéru pre Národnú diaľničnú spoločnosť. Túto tučnú zákazku v objeme 37 miliónov eur mala získať IT spoločnosť Tempest, ktorá sa zrejme musela o výnosy deliť s ďalšími dodávateľmi a „partnermi“. Pravdepodobne aj s firmami napojenými na skupinu Bödörovcov.

Či oni naozaj niečo dodávali, alebo to len predstierali a vyberali provízie za „ochranu“ od hráčov na trhu, je v súčasnosti predmetom vyšetrovania. IT firma Tempest je tiež známa z viacerých tendrov a káuz, ba vo februári 2018, teda krátko po vražde Jána Kuciaka, na ňu poukázal aj prokurátor Špirko.
Strapatý, Robo a Peňaženka

Špirko vtedy otvorene hovoril o tom, ako chcel vyšetrovať rozsiahlu korupciu v pozadí Kaliňáka a Počiatka. Malo ísť o provízie za tendre a za krytie rôznych skupín „dépeháčkarov“ v celkovom objeme 200 miliónov eur. Jednou z firiem, ktorá mala figurovať v predražených zákazkách na ministerstve vnútra, mal byť Tempest.

Stretnutie Bugára s Kočner na Maldivách bolo! Prekvapili však novinky o tomto „náhodnom“ stretnutí
Béla Bugár sa už z politiky stiahol, k čomu dopomohol aj neúspech jeho strany Most-Híd vo februárových parlamentných voľbách, napriek tomu po ňom zostal jeden otáznik. Stretol sa či nestretol na dovolenke na Maldivách s Marianom Kočnerom? Viac... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Táto firma dodávala IT technológie a služby za 15 miliónov eur. Podľa Špirka mali Kaliňákovi a Počiatkovi ľudia od víťazov tendrov vybrať úplatky, ktoré končili v bezpečnostných schránkach. Jeden z vybavovačov, napojených na Kaliňáka, mal prezývku Peňaženka.
Štát potrebuje znovu získať silu

Vyšetrovanie káuz, v ktorých figurovala firma Tempest a vplyvné postavy v pozadí tendrov, ktoré si účtovali „výpalné“ teraz prebieha bez vonkajších zásahov a terajší ministri pri vyšetrovaní poskytujú súčinnosť (dokumenty z tendrov, faktúry, zmluvy). Štát tu podľa Daga Daniša konečne ukazuje svoju silu. A zlodeji buď končia v rukách NAKA, alebo zatiaľ niekam zaliezajú.

Blaha prirovnal Matovičovu manželku k bielej kobyle, premiér na neho vytiahol „mydlenie barana“ (VIDEO)
Parlamentná hodina otázok sa vo štvrtok zmenila na ostrú slovnú prestrelku plnú invektív. Ľuboš Blaha obvinil premiéra, že sa pri svojich podvodoch skrýva za ženské sukne a Matovič mu to vrátil aj s úrokmi. Vrcholom jeho reakcie bolo poníženie... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Natália Sollárová