Opäť zaujímavý „príbeh“ advokáta. Tentokrát sa týka obhajcu zadržaného Makóa
23 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Súčasný advokát zadržaného exšéfa KÚFS Ľudovíta Makóa Zoltán Perhács sa spomína aj v knihe Gorila Toma Nicholsona. V minulosti šéfoval inšpekcii, dnes na papieri vlastní miliónovú firmu blízku Makóovi, informuje o tom portál aktuality.sk



Po zadržaní do väzby

Veľký policajný zásah, ktorý sa odohral vo štvrtok ráno v obci Jelenec, mal jediný cieľ – zadržať bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta Makóa. Nad obcou dokonca kvôli nemu lietal aj policajný vrtuľník. Dôvodom je podozrenie z násilnej trestnej činnosti, medzičasom ho aj obvinili a vzali do väzby.

Bývalý riaditeľ KÚFS a niekdajší horúci kandidát na policajného viceprezidenta je momentálne obvinený z vydierania, obmedzovania osobnej slobody a tiež podporovania zločineckej skupiny, za čo ho poslal sudca Špecializovaného trestného súdu do väzby.
Obaja sú z jednej obce

Advokátom Makóa je Zoltán Perhács, právnik ktorý je z rovnakej obce ako niekdajší funkcionár daniarov. Perhács podľa aktuality.sk v minulosti pôsobil ako zamestnanec Katedry trestného práva Akadémie Policajného zboru, no tiež bol spomínaný v knihe o kauze Gorila, v ktorej novinár Tom Nicholson písal o údajnom spise tajnej služby. Ten mal vzniknúť na základe odposluchov SIS z konšpiračného bytu finančnej skupiny Penta a opisuje údajnú korupciu vo vysokej politike.

NAKA má od rána zasahovať na viacerých miestach
Národná kriminálna agentúra (NAKA) má od rána zasahovať na viacerých miestach Slovenska. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | TASR

Perhács v knihe Gorila

V spise Gorila sú podľa portálu zaznamenané aj údajné rozhovory majiteľa bytu Zoltána Vargu s bývalým šéfom oddelenia osobitných činností úradu boja proti korupcii Jánom Rejdom. Ten v minulosti priznal, že do konšpiračného bytu Penty chodil, ale len preto, aby tam robil operatívno-pátraciu činnosť.

Podľa slovenského politicko-spoločenského týždenníka .týždeň mala Penta Rejdovi prostredníctvom Zoltána Vargu odovzdávať 50 až 100-tisíc korún mesačne. On však verejne odmietol, že by úplatky bral. V knihe Gorila sa ale v súvislosti s Rejdom objavilo aj Perhácsovo meno, ktorý bol tom čase šéfom inšpekcie ministerstva vnútra.
Advokát aj špeditér?

„Šéfom inšpekcie je človek, ktorý sa pozná s Jánom Rejdom, a neviem si predstaviť, že by sa na inšpekcii pustili do vyšetrovania takej kauzy. Lebo voľakedy robili spolu tu na korupcii a osobne sa poznajú,“ vyjadril sa v knihe Gorila Toma Nicholsona Branislav Jendrušák, bývalý vyšetrovateľ jednej z najväčších káuz v histórii Slovenska.

Aktuálne Perhács právne zastupuje Makóa pre jeho obvinenie v trestnej kauze, ale ani zďaleka to nie je prvý prípad, keď sa ocitá v jeho blízkosti. Perhács podľa aktuality.sk totiž na papieri vlastní firmu Guarding, ktorej kamióny parkujú v areáli patriacom Ľudovítovi Makóovi. V roku 2019 si Guarding pripísal tržby vo výške 6,2 milióna eur.

Kto útočí na Kollára?
Okolo predsedu parlamentu a jeho strany Sme rodina sa toho v posledných týždňoch veľa deje. Zdá sa ale, že pohár trpezlivosti Borisa Kollára pretiekol. Včera zvolal tlačovú konferenciu, ktorá dala odpovede na to, prečo sa určité veci dejú tak, ako... Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Aneta Leitmanová