Odzbrojme políciu, žiada demokratický senátor (Guy Birchall)
18 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Guya Birchalla (RT)


Zdá sa, že Demokratická strana z dôvodov, ktoré pozná iba ona sama, vedie internú súťaž o to, ktorý z jej kandidátov môže prejaviť najhlúpejší postoj k polícii. Massachusettský demokratický senátor Ed Markey vyzval na odzbrojenie polície, pretože sa v Spojených štátoch búria davy. To je nemorálne a nezodpovedné.


Demokratická strana po protestoch Black Lives Matters odpisuje každé americké policajné oddelenie ako v podstate zlú silu útlaku, zatiaľ čo stále "stoja za modrými chlapcami a dievčatami".  Namiesto toho, aby uznali potrebu reformy.


Strážcovia zákona v Spojených štátoch sú demokratickými kandidátmi odsudzovaní zľava i zprava (alebo by to malo byť zľava i zľava). Sám Biden pripustil, že polícia je systémovo rasistická a Kamala Harris odišla do Wisconsinu navštíviť rodinu Jacoba Blakea, údajného sexuálneho zločinca, ktorý, keď bol zatknutý, siahol po noži a policajti ho následne zastrelili.


Je zrejmé, že nevyvinula žiadne úsilie, aby navštívila dvoch policajtov z LA, ktorí sa minulý víkend stali obeťami nevyprovokovaného atentátu v Comptone. Niekto by si mohol myslieť, že je čudné, aby kalifornský senátor navštevoval rodinu zločincov v Milwaukee a nie policajné zložky v jej domovskom štáte, najmä ak bol senátorom štátny generálny prokurátor. Ale nie v roku 2020.


Pápež František je „neustále monitorovaný“, keďže sa stretol s kardinálom, ktorý mal neskôr pozitívny test na Covid-19
Podľa najvyššieho vatikánskeho predstaviteľa je pápež „neustále monitorovaný“ na príznaky koronavírusu po tom, čo sa stretol s filipínskym kardinálom Luisom Antoniom Tagleom, ktorý bol odvtedy pozitívny na Covid-19, informuje portál... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Marek Molnár





Posledný demokrat,  ktorý prišiel s politicky jednoznačne idiotským návrhom, pokiaľ ide o políciu, je senátor za Massachusetts Ed Markey. Je zrejmé, že bol povzbudený po porážke Kennedyho v primárke, a teraz sa vyjadruje k policajnej práci v USA a dožaduje sa národného významu. Markey navrhuje, že teraz nastal vhodný čas na „odzbrojenie“ polície.

V okamihu národných nepokojov, v krajine s najviac ozbrojenými obyvateľmi na svete, v priebehu roka, keď bolo streľbou pri výkone služby úmyselne zabitých 34 dôstojníkov, ich chce Markey pripraviť o prostriedky obrany.

Aby sme boli spravodliví k senátorovi, nechce pripraviť policajtov o všetky zbrane, iba o „vojenské zbrane“, ktorými sa zjavne oháňajú pred národom. Strčil hlavu do piesku pred nepokojmi, ktoré zničili mesto Portland (mimochodom vzdialeného viac ako 3 000 míľ od Massachusetts): „Portlandská polícia bežne útočí na pokojných demonštrantov hrubou silou. Musíme odzbrojiť týchto vojakov a všetky ďalšie policajné oddelenia v Amerike, pokiaľ ide o vojenské zbrane, a prijať celonárodný zákaz slzného plynu, guliek z gumy a plastov a flexibilných obuškov. “

Trump použil v kampani obrázok ruského lietadla
V Trumpovej predvolebnej kampani „Podporte naše jednotky“ sa objavila ruská stíhačka i útočná puška. Uviedol portál Gazeta.ru. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič


Netuším, aké „vojnové“ filmy sledoval pán Markey, ale jeho výber slov je dosť dramatický. Nakoniec som mal  dojem, že vojaci v konflikte skôr používajú živú muníciu ako gumové projektily a obušky. Tiež by som sa stavil, že slzný plyn je na pomerne nízkej priečke v zozname moderných vojenských zbraní používaných najmä americkou armádou, ktorá za vlády Baracka Obamu uprednostňovala drony a rakety Hellfire.

Markey tiež nedokázal navrhnúť, aké ďalšie metódy by mali policajti, ktorí sa snažia potlačiť nepokoje, použiť namiesto týchto osvedčených opatrení. Pravdepodobne by bol najradšej, keby prizval sociálnych pracovníkov, aby sa pokúsili zorganizovať nejaký druh skupinovej terapie cez megafóny pre kriminálnikov, pokiaľ by mohla odvrátiť pozornosť od podpaľovania áut a kradnutia kabeliek.

Markeyho nezmyslové návrhy odrážajú návrhy úbohého portlandského starostu Teda Wheelera, ktorý nedávno nariadil mestskému policajnému útvaru, aby prestal používať plyn CS proti „mierumilovným“ demonštrantom, ktorí od 25. mája prakticky každú noc zmenili mesto na vojnovú zónu.

Navaľnyj sa plánuje vrátiť do Ruska, informovali NYT
Alexej Navaľnyj, ktorý už hovoril s nemeckým prokurátorom, odmietol súhlasiť s ruskou požiadavkou na spoločné vyšetrovanie prípadu s Nemeckom, uviedol bezpečnostný úradník Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Oregonská štátna polícia uviedla, že rozkaz Wheelera bol   „ľahkomyseľný a krátkozraký“, zatiaľ čo policajný úrad v Portlande ho označil za nebezpečný a uviedol : „Zákaz legálneho používania CS spôsobí, že bude veľmi ťažké riešiť tento druh násilia bez toho, aby ste sa uchýlili k oveľa vyššej úrovni. Úrovni fyzickej sily so zodpovedajúcim zvýšeným rizikom vážneho zranenia občanov a dôstojníkov.“

Viem, že republikáni sa označili za stranu práva a poriadku, ale z toho nevyplýva, že demokrati musia aktívne vystupovať ako strana bezprávia. Ich nezodpovedná rétorika ohľadne policajnej práce v Amerike takmer s určitosťou prispieva k prepukaniu rasového napätia v celej krajine.

Ich všeobecné akceptovanie revolučného programu sociálnej spravodlivosti BLM je nezodpovedné a nebezpečné. Je pravdepodobné, že z tohto dôvodu najväčšia policajná únia v USA, The Fraternal Order of Police , formálne podporila kampaň Donalda Trumpa.

Venezuela obvinila amerického „špióna“ z terorizmu
Občan USA obvinený z plánovania sabotáže vo Venezuele bol obvinený z terorizmu, uviedol najvyšší prokurátor krajiny, pričom tvrdí, že muž je „žoldnier“ s väzbami na americkú armádu a CIA, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Joe Biden vo svojich vyjadreniach, ktoré sprevádzajú jeho kandidatúru na prezidenta, v podstate vydiera voličov násilím. „Hlasujte za mňa a nepokoje sa zastavia,“ je správa, ktorá ignoruje skutočnosť, že k nepokojom dochádza v mestách riadených demokratmi, ktoré odmietajú pomoc od federálnej vlády. A ak ju aj tak vláda pošle, odsúdia ju ako „okupáciu“.

Američania by mali rezolútne odmietnuť byť podmanení trvalou hrozbou ľavicového násilia a demokrati, rovnako ako Markey, by sa mali hanbiť za to, ako pomáhajú rozdúchavať jeho plamene.
Guy Birchall, britský novinár pre súčasné záležitosti, politiku a otázky slobody prejavu.


Trump podpísal nariadenie na zníženie cien liekov v boji proti veľkým farmaceutickým firmám
Cieľom nariadenia je poskytnúť Američanom rovnaké ceny, aké majú zahraniční kupujúci, píše foxnews.com Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Mário Martinka