Americká ekonomika je mŕtva a žiadny „formaldehyd fiatových peňazí“ ju už nemôže znovu oživiť
18 | 09 | 2020 I Marek Molnár

V novej epizóde relácie Keizerových správ od spoločnosti RT diskutujú Max Keizer a Stacy Herbertová o stave americkej ekonomiky, pričom jej nedávajú veľké šance na prežitie.


Max prehlásil, že Američania žijú na lodi, ktorá sa potápa, a to kvôli páde doláru a následnému kolapsu dlhopisového trhu.

Trh s dlhopismi sa zrútil, pretože jediný spôsob, ako môže Amerika predať štátne dlhopisy alebo vládny dlh, je odkúpiť ich späť od seba, poznamenáva. V opačnom prípade by to nikto nekúpil.



Takže ide o „ekonomiku, ktorá by bola podobná tej, ktorú by ste našli na pohrebe. Ľudia si mýlia formaldehyd fiatových peňazí za oživenie mŕtvoly. A potom by sme mali mŕtvolu postaviť na vlastné nohy a požiadať ju, aby vyšla z cintorínu, pričom toto očakávať od mŕtvoly je príliš veľa.“

„Táto americká ekonomika zomrela v roku 2008, cez systém sa napumpovalo veľa formaldehydu, ale stále je mŕtva. Dnes je rovnako mŕtva ako v roku 2008 a títo profesionálni správcovia peňazí sú zjavne úplne stratení v lese, netušia, čo hovoria, netušia, čo by mali robiť,“ poznamenal na záver hostiteľ relácie Max Keizer.

Lukašenko pricestoval do Soči na rokovania s Putinom
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko pricestoval v pondelok do ruského čiernomorského letoviska Soči, kde sa stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putin. Ich rokovanie sa uskutoční medzi štyrmi očami, informovali agentúry TASS a... Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR