Na svadbách bude môcť byť najviac sto ľudí, sprísnia sa však ich kontroly
16 | 09 | 2020 I TASR

Na svadbách bude môcť byť najviac sto ľudí, sprísnia sa však ich kontroly. Uviedol to dnes po rokovaní vlády premiér Igor Matovič (OĽaNO).


Výška sankcie za nedodržanie opatrení bude súvisieť s tým, či sa svadba uskutoční v „červenom alebo zelenom“ regióne. Premiér ďalej informoval, že majiteľ zariadenia musí akciu nahlásiť minimálne 48 hodín pred jej konaním príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Dodržiavanie pravidiel následne prídu počas konania svadby skontrolovať hygienici spolu s políciou. Ak sa zistí nedodržiavanie opatrení, bude majiteľovi daného zariadenia udelená sankcia a podľa typu regiónu, sa určí výška sankcie. Opatrenia začnú platiť od 1. októbra.

O termíne stužkových slávností, ktoré mávajú končiaci stredoškoláci od októbra do novembra, sa podľa Matoviča ešte diskutuje, no pravdepodobne sa presunú na jar. Dodal, že plesová sezóna tento rok nebude.

Slovensko zbytočne stratilo polrok pri zavedení zálohovania, tvrdí Sólymos
Slovensko zbytočne stratilo polrok pri zavedení zálohovania. Teraz sa systém bude "šiť horúcou ihlou". Tvrdí to exminister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd). Reagoval tak na to, že vláda v stredu schválila posunutie zálohovania na... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | TASR