Sýria odrazila izraelský raketový útok na Aleppo (VIDEO)
11 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Sýrska protivzdušná obrana zmarila izraelský útok na mesto Aleppo v piatok skoro ráno, pričom bolo zostrelených niekoľko rakiet, uviedla sýrska štátna televízia, informuje portál RT.


K útokom došlo v piatok okolo 01:30 miestneho času, informovala sýrska arabská spravodajská agentúra s odvolaním sa na vojenský zdroj, ktorý zaznamenal, že protivzdušná obrana krajiny odrazila „väčšinu nepriateľských rakiet“. Zdroj pripísal útok Izraelu, Tel Aviv však incident nekomentoval. Zatiaľ neboli hlásené žiadne obete ani škody.

Spravodajská agentúra zdieľala zábery výbuchu na sociálnych sieťach, zatiaľ čo na internet sa dostala aj nepotvrdená fotografia, ktorá má ukazovať dym stúpajúci z oblasti okolo mesta al-Safirah na vidieku v Aleppe.

[0]=AZWNJI0ijWcHscYYaJbtvcbgGQg4FFzn8lBar970VY3SPRMSk-jakX9SpGDVlYCC5osGYxwX_V2PenHEnPNAO8FMM_IGTsT45aaiDxw-HjnnOSxycyTcD5ue15UrCTKeKKqVcfzOYUP7wZ2uvTzieTFoGMNYpBe73benTsd_BRSAhQ



Útok prichádza uprostred možnej eskalácie útokov Izraela na iránske ciele vo vnútri Sýrie. Izraelské tryskové lietadlá údajne zasiahli začiatkom tohto mesiaca vojenské miesto neďaleko Homsu, zatiaľ čo raketový útok zameraný na vojenské stanoviská južne od Damasku koncom augusta zabil dvoch vojakov a sedem zranil.

Sýrska protiraketová obrana mala určitý úspech pri odrážaní útokov. V apríli bolo zostrelených niekoľko rakiet odpálených izraelskými bojovými lietadlami z libanonského vzdušného priestoru, informovala sýrska tlačová agentúra SANA.

Kým Tel Aviv zriedka potvrdzuje svoje útoky na Sýriu, izraelský premiér Benjamin Netanjahu v minulosti potvrdil bombardovanie "stoviek" iránskych cieľov a Hizballáhu.

Bejrút zachvátila panika kvôli ďalšiemu obrovskému „záhadnému“ ohňu v prístave
Viac ako mesiac po výbuchu dusičnanu amónneho, ktorý zrovnal so zemou celé časti libanonského hlavného mesta, zabil najmenej 190 ľudí a zranil viac ako 6 000, Bejrút opäť panikári, pretože vo štvrtok prístav zachvátil ďalší obrovský požiar, píše... Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Mário Martinka