Rusko a Srbsko uskutoční v najbližších dňoch vojenské cvičenie v Bielorusku
10 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Spúšťa sa vojenské cvičenie spojencov na území Bieloruska.


Ruská a srbská armáda sa presunie 10. - 15. septembra do Bieloruska na vojenské cvičenia. Armádne jednotky Bieloruska, Ruska a Srbska precvičia spoločné akcie v boji proti terorizmu - informuje portál tass.com.

O začiatku cvičenia informovalo bieloruské ministerstvo obrany v utorok na televíznej stanici Telegram. “Mnohonárodné bielorusko-rusko-srbské vojenské cvičenia Slovanské bratstvo 2020 sa budú konať na Brestskom vojenskom priestore 38. výsadkovej brigády,” informovalo ministerstvo. “Príchod účastníkov je plánovaný od 10. do 15. septembra.”

Manévrom bude veliť bieloruský zástupca špeciálnych síl. Vojaci z Bieloruska, Ruska a Srbska budú cvičiť spoločné akcie v boji proti terorizmu, oznámilo ministerstvo. 2. septembra diskutovali náčelníci generálneho štábu Ruska a Bieloruska Valerij Gerasimov a Alexander Volfovič o bilaterálnej vojenskej spolupráci a príprave na cvičenia Slovanského bratstva 2020 v Bielorusku a strategického cvičenia Kavkaz 2020, ktoré sa uskutoční v Rusku.

Nácviky Slovanského bratstva sa po prvýkrát v Rusku uskutočnili v trilaterálnom formáte v roku 2015. V novembri 2016 ich hostilo Srbsko a Bielorusko v roku 2017. V roku 2018 sa nácviky opäť konali v Rusku.

Lavrov tvrdí, že niektoré opozičné sily chcú premeniť Bielorusko na druhú Ukrajinu
Niektorí z bieloruskej opozície chcú v krajine vidieť „krviprelievanie“, tvrdí ruský minister zahraničný vecí Sergej Lavrov, pričom dodal, že kandidátka Svetlana Tikanovská sa zdá byť príťažlivejšia pre západné krajiny ako pre domáce publikum,... Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | Marek Molnár