Testy na Slovensku v utorok odhalili koronavírus u 161 ľudí
09 | 09 | 2020 I SITA

Testy v utorok odhalili koronavírus u 161 ľudí. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 4 888 osôb. V utorok urobili laboratóriá 5 309 testov, spolu otestovali už takmer 366-tisíc vzoriek. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa ďalších 34 pacientov. Koronavírus zatiaľ na Slovensku prekonalo 2 947 ľudí.

Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, v nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 131 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 98 pacientov. Na JIS je 17 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje sedem pacientov. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1 904.

Najviac pozitívne testovaných bolo vyšetrených v okresoch Bratislavy, a to 44. Nasleduje okres Tvrdošín so 17 prípadmi, okres Prešov s deviatimi prípadmi a okres Nitra s ôsmimi prípadmi. Po sedem infikovaných odhalili testy v okresoch Stará Ľubovňa a Žilina, po piatich v okresoch Malacky, Michalovce, Senec a Trenčín. Štyroch nakazených testy odhalili v okresoch Komárno, Pezinok a Trnava, po troch v okresoch Galanta, Košice, Nové Zámky, Prievidza a Snina, po dvoch v okresoch Dunajská Streda, Poprad a Šaľa a po jednom v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Detva, Gelnica, Hlohovec, Ilava, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Sabinov, Skalica, Sobrance a Svidník. Je medzi nimi 78 žien a 83 mužov, sú vo veku od 2 do 89 rokov.

"Lipšic sa ukázal ako impotentný a prislabý" tvrdí Harabin
"Lipšic v úlohe prokurátora nepresvedčil ani len sudcov, ktorých si sám vyberal a i presadil na Špecializovaný trestný súd." Tvrdí v blogu Štefan Harabin. "V procese s Kočnerom sa Lipšic ako zástupca poškodených stal druhým neoficiálnym ... Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Ivan Brožík