Pod Rysmi prišla o život poľská turistka
09 | 09 | 2020 I SITA

Na Rysoch vo Vysokých Tatrách zomrela 22-ročná poľská turistka. V stredu skoro ráno boli horskí záchranári požiadaní o pátranie po poľskej turistke, ktorá sa nevrátila z túry.


Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webstránke. V utorok mala mladá žena v pláne ísť na Rysy. Jej známa zostala na Chate pod Rysmi. Keďže jej kamarátka sa nevrátila, požiadala o pomoc HZS. To, že hľadaná žena bola na vrchole, neskôr potvrdila snímka jedného z fotografov, ktorý sa v tom čase na danom mieste nachádzal.


Horskí záchranári odovzdali informáciu aj kolegom z poľského TOPRu, ktorí už o skutočnosti vedeli a preverili, či hľadaná náhodou nezišla na ich stranu. Poľskí záchranári preleteli vrtuľníkom oblasť Rysov. Zo vzduchu spozorovali v západnej stene pod vrcholom zo slovenskej strany nehybné telo.


Informácie o polohe s GPS súradnicami odovzdali záchranárom HZS. Pod Rysy smeroval aj vrtuľník Ministerstva vnútra SR, ktorý záchranárov vysadil v blízkosti miesta, kde sa hľadaná žena nachádzala. Telo spustili o 40 metrov nižšie na miesto dostupnejšie pre transport vrtuľníkom. Telesné pozostatky boli po leteckom presune odovzdané polícii v Starom Smokovci.


Dokonca aj Bránik sa tvrdo pustil do Lipšica. Tieto slová tak ľahko nestrávi!
Rado Bránik: moje hlboké osobné presvedčenie je, že Kočner bol v tej príšernej dvojvražde skutočne po uši zapletený Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Petra Demková