Monika Jankovská je opäť v centre. Polícia zadržala jej svata Petra Vaska
09 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Podľa portálu tvnoviny.sk má zadržanie Petra Vaska súvisieť s kauzou okolo trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka a bývalej štátnej tajomníčky za Smer, píšu tvnoviny.sk


Zásah policajtov z NAKA súvisí s kauzou Fatima, do ktorej je zapletená aj dnes už väznená bývalá štátna tajomníčka a sudkyňa Monika Jankovská. Po najnovšej výpovedi kľúčového svedka Michala Vidu, zadržali Petra Vaska, svata Moniky Jankovskej.

Peter Vasko je známy z mafiánskych zoznamov, kde figuruje podľa polície v zločineckej skupine sýkorovcov. Ondrej Janíček podľa tvnoviny.sk tvrdí, že práve Peter Vasko ho po jeho prepustení z väzenia uniesol a priviezol za mafiánom Petrom Čongrádym, ktorý sa chcel zmocniť Janíčkovho baru Fatima v Trenčíne.
Prevzatie peňazí odmieta

V tejto veci sa vedie už dvadsaťročný spor medzi Ondrejom Janíčkom a už spomínanou Monikou Jankovskou, ktorá ho, ešte ako sudkyňa, poslala do väzenia za vydieranie. Janíček obviňuje Jankovskú, že za toto rozhodnutie si od mafiánov zobrala peniaze. Konkrétne malo ísť o tri milióny slovenských korún (100-tisíc eur)

Podľa Harabina je nosenie rúška nezákonné mučenie, dáva trestné oznámenie na Mikasa
Štefan Harabin tvrdí, že človek, ktorý nie je nakazený koronavírusom, nemá právnu povinnosť nosiť rúško a podľa neho nemusí ani zaplatiť prípadnú pokutu. Je presvedčený, že ide o sadizmus opečiatkovaný hlavným hygienikom. Jeho príspevok za necelý... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Podľa webového portálu Markízy sa Janíček opiera najmä o svedectvo Michala Vidu, ktorý bol blízkym spolupracovníkom mafiána Petra Čongrádyho. Monika Jankovská ale odmieta, že by si peniaze vzala a celé roky tvrdí, že dnes už nebohého Petra Čongrádyho a ani Michala Vidu nepozná.
Jankovskej chápadlá

Ondrej Janíček je stále obžalovaný z ohovárania a krivého obvinenia Moniky Jankovskej za ostré slová, ktoré uviedol na jej adresu. Správy z aplikácie Threema medzi bývalou štátnou tajomníčkou a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom však naznačujú, že Jankovská sa mala angažovať aj vo vyšetrovaní Janíčka, u ktorého chcela, aby ho za ohováranie vzali do väzby.

V máji 2018 Kočnerovi mala, ako uvádzajú tvnoviny.sk, napísať podľa Threemy túto správu: „Policajti sú v robote. Všetko majú pripravené na zajtra skoro ráno!!! A k...a prokurátorská nechce dať súhlas!!!!! Mňa naozaj j...e.“ Ondreja Janíčka vtedy zadržali, ale väzbu pre neho prokurátor nežiadal.
Nikoho zatiaľ neobvinili

Michal Vida je odsúdený za podvody, no už vypovedal na inom súde o tom, čo sa malo diať pred 20 rokmi v pozadí celej kauzy. Na definitívu v prípade trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka si ešte budeme musieť počkať. Podľa informácií Markízy ešte nie je Peter Vasko obvinený, okrem neho však v utorok mali zadržať aj ďalších dvoch ľudí.

Syn stíhanej Moniky J. ju vo väzbe ako koncipient navštívil 40-krát
Syn stíhanej Moniky J. ju ako právnický koncipient navštívil počas trojmesačnej väzby 40-krát. Ako ďalej informuje portál TV Joj Noviny.sk, jej advokátka Lenka Charvátová, naopak ani raz. „Charvátová na situáciu a to, že ju preveruje advokátska... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | SITA


Zdá sa teda, že Monika Jankovská sa podľa konverzácie v Threeme angažovala nielen vo veciach Mariána Kočnera, ale i v ďalších, kde nielen išlo o nemalé peniaze, ale tiež o zvláštne rozhodnutia. Napomôcť k tomu mohlo aj jej rodinné prepojenie so svojím svatkom Petrom Vaskom, známym z policajných mafiánskych zoznamov.
Zaujímavý prípad Fatima

Dnes už dosť sledovaný príbeh sa mal začať odvíjať pred asi dvadsiatimi rokmi. Známy trenčiansky bar Fatima, ktorý získali Ondrej Janíček a Jozef Strelčík, stojí na lukratívnom mieste pod hradom Matúša Čáka. Podľa oboch mal o tento podnik záujem aj šéf mafiánskej skupiny sýkorovcov Peter Čongrády. Jeho brat Ľuboš pôsobil v Trenčíne a pohyboval sa v kriminálnom prostredí.

Podľa verzie Janíčka i Strelčíka ich mal do väzenia dostať nastrčený muž, ktorý ich obvinil z vydierania. Čongrády mal následne majiteľom baru sľúbiť, že ich dostane von, ak Fatimu prepíšu na neho. O ich prepustenie z väzby sa v marci 2002 mala postarať práve Jankovská, ktorá vtedy predsedala senátu. Ten mužov odsúdil na dva roky za vydieranie. A keďže tí ich už v tom čase mali odsedené, putovali na slobodu.

https://www.tvnoviny.sk/domace/2006831_policajti-zadrzali-petra-vaska-svata-moniky-jankovskej