Ministerka diskutuje o zmenách v justícii priamo na súdoch, tvrdí Kolíková
09 | 09 | 2020 I SITA

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) diskutuje so sudcami o zmenách v justícii priamo na súdoch. Informuje o tom Peter Bubla z tlačového oddelenia rezortu spravodlivosti.


Kolíková to uviedla po videokonferncii so zástupcami Európskej komisie pre efektívnu justíciu (CEPEJ). Spolupráca s komisiou spočíva napríklad v konzultáciách, dodaní expertných stanovísk a analýz, či v usporiadaní odborných stretnutí za okrúhlym stolom.

Bubla priblížil, že o kľúčových zmenách v justícii sa rozhodla diskutovať so sudcami na spoločných stretnutiach priamo na súdoch. „Prvé kolo takejto debaty absolvovala minulý týždeň na súdoch v Košickom a Prešovskom kraji, tento aj budúci týždeň pokračuje v návštevách ďalších krajských súdov,“ uviedol.

"Lipšic sa ukázal ako impotentný a prislabý" tvrdí Harabin
"Lipšic v úlohe prokurátora nepresvedčil ani len sudcov, ktorých si sám vyberal a i presadil na Špecializovaný trestný súd." Tvrdí v blogu Štefan Harabin. "V procese s Kočnerom sa Lipšic ako zástupca poškodených stal druhým neoficiálnym ... Čítať ďalej
09 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Ministerka zástupcom CEPEJ priblížila svoje plány a priority na najbližšie obdobie. Prehĺbenie spolupráce sa týka projektu váženia prípadov, ale aj prípravy novej súdnej mapy.

„Vnímam, že verejnosť očakáva v oblasti justície zásadné zmeny. Tie nemožno odkladať. Preto vítam pomoc expertov Európskej komisie pre efektívnu justíciu, ktorí nám vedia poskytnúť cenné informácie ale aj spätnú väzbu, či ideme pri príprave reforiem správnym smerom,“ povedala Kolíková.