Agrorezort zatiaľ nevie, kedy predstaví dlhodobú koncepciu poľnohospodárstva
09 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Zverejnenie návrhu dlhodobej koncepcie poľnohospodárstva a potravinárstva, ktorú v programovom vyhlásení sľubuje vláda Igora Matoviča zatiaľ nemá jasný termín.


“Slovenský agropotravinársky sektor dlhodobo nie je v dobrom stave a náznaky pozitívnej zmeny nevidieť, skôr naopak. Poľnohospodárstvo má veľa problémov a určite mu nepomáha ani chýbajúca dlhodobá koncepcia, ktorá by farmárom na niekoľko rokov dopredu dala potrebnú istotu a predvídateľnosť. Píše v redakčnom článku portál euractive.sk.

“Vláda Igora Matoviča v apríli vo svojom programovom vyhlásení farmárom prisľúbila vypracovanie takejto koncepcie. Kedy sa tak stane ale nateraz nie je jasné a zatiaľ na to jednoznačne neodpovedá ani Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.” Konštatuje citovaný portál.

„Vláda SR vypracuje dlhodobú koncepciu poľnohospodárstva a potravinárstva so zreteľom na strategické dokumenty Európskej únie, od ktorej sa budú odvíjať dlhodobo predvídateľné podmienky a garancie štátnej podpory domáceho poľnohospodárstva v štruktúre podľa aktuálnej potreby,“ sľúbila vláda v programovom vyhlásení, ktoré schválila 19. apríla.

Päť mesiacov po tomto prísľube ale rezort zatiaľ nevie presne odpovedať, kedy verejnosti predloží na konzultáciu dlhodobú koncepciu.

Reakcia Ministerstva pôdohospodárstva na rozhovor so Zuzanou Šubovou
Súčasné vedenie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa snaží aktívne a transparentne informovať o všetkých operačných programoch, ktoré má vo svojej gescii. Výnimkou nie je ani Integrovaný regionálny operačný program (IROP), ktorý... Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Ing. Michal Feik