V pondelok na Slovensku pribudlo 91 prípadov nákazy koronavírusom
08 | 09 | 2020 I SITA

V pondelok pribudlo 91 infikovaných koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 4 727 osôb. V pondelok urobili laboratóriá 2 891 testov, spolu otestovali už viac ako 360-tisíc vzoriek. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 77 ďalších pacientov. Koronavírus zatiaľ na Slovensku prekonalo 2 913 ľudí.

Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, v nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 110 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 90 pacientov. Na JIS je 17 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje sedem pacientov. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1 777.

Najviac pozitívne testovaných bolo vyšetrených v okresoch Bratislavy, a to 31. Nasleduje okres Nitra s 13 prípadmi a okres Tvrdošín so šiestimi prípadmi. Po troch infikovaných odhalili testy v okresoch Humenné, Malacky, Púchov, Senec, Šaľa a Trnava, po dvoch v okresoch Michalovce, Pezinok, Prievidza, Ružomberok, Senica, Skalica a Trebišov a po jednom v okresoch Banská Bystrica, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Nové Zámky, Považská Bystrica, Prešov, Vranov nad Topľou, Zvolen a Žilina. Je medzi nimi 53 žien a 38 mužov, sú vo veku od 1 do 90 rokov.

Bukovský vyzýva nosiť na rúšku symbol odporu
Vláda Igora Matoviča nesplnila verejnú výzvu, ktorú jej adresoval známy slovenský doktor Igor Bukovský. Rozhodol sa preto urobiť rázny krok. Odteraz bude na rúšku nosiť symbol – čierny krížik, ktorým chce vyjadriť nesúhlas s politikou vlády ohľadom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič