Túlavý psík začal spontánne oživovať človeka (video)
07 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Herec predstiera pred divákmi na ulici zranenie, túlavý pes si ho všimne a úplne zmení scénu.


Na sociálnych sieťach to nie je nič neobvyklé - majiteľ psíka sa tvári, že je mŕtvy alebo omdlel, aby videl reakciu svojho psa. Výsledok sa veľmi líši sú psíkovia, ktorí si takú situáciu nevšímajú a iní sa s plným nasadením pustia do resuscitácie.Prípadne štekaním privolajú pomoc. Je schopný takého niečoho aj túlavý pes bez pána? Odpovedá portál lastampa.it a to naozaj emotívne.


Ako by sa však zachoval pes pri cudzom človeku v núdzi? A hlavne túlavý psík, ktorý nemá dôvod spájať si svoje psie "dobro" s ľuďmi? Odpoveď prišla z Turecka, kde túlavý havo neurčitej rasy prerušil výkon herca, ktorý predstieral zranenie a bolesť ležiac na zemi. Všetko sa to stalo počas divadelného predstavenia v Turecku na námestí, ktoré v tom okamihu sledovalo herca Numana Ertuğrula Uzunsoya hrať hlavnú rolu. "Postava, ktorú som hral, ​​bola zranená a trpela" - vysvetlil herec.

Neuveriteľná oddanosť malého psíka k dôchodkyni a jej mame v karanténe
Sú príbehy, po prečítaní ktorých vlhnú oči. Tento je o desaťročnom pinčovi, ktorý svoju majiteľku a jej matku v karanténe celé týždne sám každodenne zásoboval potravinami a inými nákupmi. Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Zatiaľ čo Uzunsoy ležal na zemi, jeho predstierané utrpenie neostalo bez povšimnutia. Zjavil sa túlavý pes, ktorý prerušil predstavenie, aby utíšil zraneného cudzinca na zemi. Najskôr mu začal olizovať tvár, šťastne vrtel chvostom, potom, spokojný so svojou prácou a zistiac, že osoba žije, si mu ľahol na hruď. Herec to nečakal: "Cítil som na tvári teplo. Nechápal som..."



Zdroj videa - Facebook Kocaelivizyon.com 



Priblížili sa aj ďalší herci, ktorí sa pravdepodobne obávali toho, čo sa mohlo stať. Ale keď videli, aké je psie správanie milé, začali ho hladiť a chlpáč si to začal užívať.  Medzitým si Uzunsoy uvedomil, čo sa deje, a prerušil svoje vystúpenie a bol dojatý. "Bol som veľmi šťastný, keď som cítil, ako sa pes snaží. Bol som veľmi dojatý. Bol ako anjel, ktorý mi chcel pomôcť. Bol to pre mňa veľmi emotívny okamih. Nečakal som to", opisoval svoje pocity Uzunsoy. A túto neplánovanú scénu ocenili všetci prítomní - herci aj prítomní diváci začali tlieskať.

Uzunsoy na psíka nezabudol: „Budem ho hľadať, kým ho nenájdem. Vždy som miloval zvieratá a chcem mu pomôcť nájsť domov, ktorý mu vráti toto gesto láskavosti".

Psy dokážu spoľahlivo vycítiť koronavírus
Štvornohí pomocníci, ktorí prešli špeciálnym výcvikom, by sa mohli využívať pri diagnostikovaní nového koronavírusu. Väčšina z nich dokáže patogén vystopovať so 100-percentnou presnosťou. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Natália Sollárová