Neuveriteľná oddanosť malého psíka k dôchodkyni a jej mame v karanténe
17 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Sú príbehy, po prečítaní ktorých vlhnú oči. Tento je o desaťročnom pinčovi, ktorý svoju majiteľku a jej matku v karanténe celé týždne sám každodenne zásoboval potravinami a inými nákupmi.


Luigi, 10-ročný pinč, je najvernejší pes roku 2020. V týchto dňoch si prevzal ocenenie za vernosť (prvý medzi seberovnými) na tradičnom oceňovaní psov v talianskom meste San Rocco di Camogli. Najkrajší príbeh tohto roku pochádza z dedinky Feltre v provincii Belluno a súvisí s pandémiou Covid-19. Správu o ňom poslal do sveta portál lastampa.it.

Počas zákazu vychádzania a karantény v Taliansku sa malý Luigi stal skutočným štvornohým anjelom s batohom na chrbátiku a denne prechádzal vzdialenosť asi tristo metrov od domu svojej majiteľky  Márie Anny do blízkeho obchodu. Avšak, nielen túto trasu. Prvú správu o tom priniesol na svojej FB stránke guvernér regiónu Benátky Luca Zaia a označil malého psíka za “neskutočný fenomén”.

Foto FB profil Luca Zaia


Staršiu pani Máriu - Annu uzavrela karanténa medzi štyrmi stenami jej skromného bytu, ktorý obýva spolu so psíkom Luigim. Usadlosť, v ktorej žije, má iba 233 prevažne vekom už naozaj prestarnutých obyvateľov.

“Raz som sa predsa len v povolenom čase vybrala na nákup a zrazu - nevedela som, ako ho prinesiem domov. Predavačka skúsila dať Luigimu na chrbátik batoh a on náklad statočne niesol až domov. Batoh sa mu zapáčil, dokonca prvé dni s ním aj spával. A potom už len stačilo dať do batôžka lístok s tým, čo potrebujem a Luigi sám bežal do obchodu a naspäť. Je maličký, je to pinč a tak niekedy prešiel tú trasu viackrát za deň” - povedala pri preberaní ocenenia pre Luigiho pani Mária - Anna.

Kráľovná Alžbeta zamestnávala zlodeja! Ukradnuté klenoty predával na internete
Kráľovná Alžbeta II. (94) sa vždy obklopovala takým služobníctvom, ktorému mohla bez obáv dôverovať. Avšak zdá sa, že poslednú dobou nemá na výber vôbec šťastie! Alebo sa snáď zhoršuje jej odhad na ľudí? Čítať ďalej
16 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Bola rada, odvtedy mala o nákupy postarané a taktiež jej Luigi zabezpečoval denne čerstvé noviny.

Luigi ide na nákup Zdroj FB


Organizátori ceny Dog Loyalty Award pri jej uďeľovaní Luigimu vyhlásili:: „Príbeh tohto výnimočného malého psa, ktorý neskutočne oddane pomáhal svojej pani, priniesol do talianskej smutnej jari množstvo radosti a osvieženia. Aj preto musíme psov chrániť - nikto tak odhodlane nedokáže všetkými svojimi silami pomôcť človeku, ako práve pes.”

Luigi nielenže nakupoval, ale udržiaval aj kontakt medzi pani Máriou - Annou a jej staručkou matkou, ktorej denne v batôžku nosil navarené jedlo a základné nevyhnutnosti.

“Veľký Luigi” - končí úžasný príbeh portál lastampa.it.

Jiří Krampol zmizol! Po manželkinej smrti sa odišiel dať dohromady
Aj keď už posledné roky na tenisový kurt nevybehol, aj tak vždy prišiel ako divák. Jiří Krampol (82) však tentoraz na tenisovom Memoriáli Strýčka Jedličky nebol. „Odchádzam na predĺžený víkend do kúpeľov,“ zveril sa už na pohrebe svojej ženy... Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | Timotej Dudka