Súperom Jána Volka na mítingu P-T-S bude aj Čech Jan Veleba
07 | 09 | 2020 I SITA

Súperom elitného slovenského šprintéra Jána Volka bude na piatkovej stovke na mítingu P-T-S v Šamoríne aj 30-ročný spoludržiteľ českého rekordu na tejto trati Jan Veleba, ktorý Bratislavčana zdolal ešte začiatkom júna na Odložilovom memoriáli v Prahe. Informáciu priniesli organizátori podujatia prostredníctvom tlačovej správy.


Organizátori mítingu v šamorínskom komplexe x-bionic sphere zverejnili aj mená ďalších zahraničných účastníkov podujatia. Na 400 m sa predstaví Brit sudánskeho pôvodu Rabah Yusif s osobným maximom 44,54 s, šiesty z MS 2015 v Pekingu a bronzový na 4 x 400 m z MS 2015 a 2017.

Na 400 m prekážok sa v Šamoríne ukáže štvrtý z OH 2016 v Riu de Janeiro a bronzový z ME 2018 írsky reprezentant Thomas Barr s osobným rekordom 47,97 s. Barr v roku 2018 triumfoval na mítingu P-T-S.

Druhá pyrenejská etapa pre Slovinca Pogačara, Peter Sagan nebodoval, ale zostal v zelenom drese
Slovenský cyklista Peter Sagan zostal na čele bodovacej súťaže aj po 9. etape a pred prvým dňom voľna na 107. ročníku Tour de France. Líder tímu Bora-Hansgrohe si nepripísal body na rýchlostnej prémii v nedeľňajšej druhej pyrenejskej etape, ale... Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | SITA


Medzi oštepármi by mal štartovať Petr Frydrych, v mužskom kladive Grék Hristos Frantzeskakis a na 800 m žien Britka Shelayna Oskanová-Clarková. Na 100 m prekážok žien bude súperkou Stanislavy Škvarkovej aj 26-ročná Britka narodená v USA Cindy Ofiliová, štvrtá z OH 2016 v Riu.

Na 55. ročníku mítingu P-T-S by malo štartovať približne 110 atlétov z 20 krajín, chýbať nebudú ani najlepší Slováci - okrem Volka a Škvarkovej aj Šimon Bujna, Martin Kučera, Matej Baluch, Matúš Bubeník, Tomáš Veszelka, Marcel Lomnický, Matej Tóth, Iveta Putalová, Gabriela Gajanová, Emma Zapletalová, Lucia Vadlejch, Martina Hrašnová či Mária Katerinka Czaková. Viacerí z nich sa už v utorok 8. septembra predstavia na Zlatej tretre v Ostrave.

Ronaldo sedel na tribúne bez masky, neskôr si ju nasadil. Nechýbal nám, vravel tréner Portugalska Santos
Obhajca titulu vo futbalovej Lige národov Portugalsko má za sebou úspešný vstup do nového ročníka a to aj bez Cristiana Ronalda. Na Štadione Draka v Porte Portugalčania nešetrili vicemajstrov sveta Chorvátov a uštedrili im nádielku 4:1.... Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | SITA