Turecko malo svojich špiónov zjavne aj v Rakúsku
06 | 09 | 2020 I Ingrid Vrabcová

„Erdoganova ruka siaha až po Viedeň“


Kritikov tureckej vlády zjavne špehovali aj v Rakúsku, píše portál n-tv. Po zadržaní údajného špióna teraz táto alpská republika v reakcii pohrozila Turecku, že podnikne príslušné diplomatické  kroky. Podľa nej chce Erdogan svojím vplyvom rozštiepiť rakúsku spoločnosť.

„Rakúske úrady údajného tureckého špióna zadržali a ten sa priznal k špionáži pre Turecko a k tomu, že sledoval kritikov tureckej vlády v Rakúsku,“ – povedal minister vnútra Karl Nehammer. „Turecká špionáž nemá v Rakúsku miesto. Musí byť jasné, že takéto konanie nebudeme tolerovať,“ – dodal minister. Rakúsko je odhodlané riešiť situáciu diplomaticky a nevylučuje podanie žaloby.

IT giganti blokujú používateľov s vlastným názorom na migráciu, ale s nelegálnymi prevádzačmi sú úplne v poriadku
Zdá sa, že Facebook, YouTube a ďalšie spoločnosti sú natoľko zúfalé, že blokujú tých, ktorí vyjadria negatívne názory na migrantov, ale tých, ktorí využívajú platformy na prevádzačstvo, ignorujú. Čím im de facto uľahčujú nelegálnu migráciu. Je to... Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Nehammer informoval, že údajného špióna sa podarilo odhaliť pred niekoľkými dňami v súvislosti s vyšetrovaním výtržností medzi kurdskými a tureckými nacionalistickými demonštrantmi vo Viedni. Bližšie podrobnosti však neuviedol. Oznámil len, že táto osoba bola predtým zatknutá v Turecku. Následne sa ju turecká tajná služba snažila získať ako informátora, aby sledovala svojich krajanov v Rakúsku.

Ministerka pre integráciu Susanne Raabová uviedla, že ruka tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana siaha až po Viedeň. Spolky a mešity vplývajú na  ľudí s tureckými koreňmi. Turecko sa týmto snaží rozštiepiť rakúsku spoločnosť. „Musíme urobiť všetko pre to, aby sme takémuto vplyvu zabránili., pretože je to marenie integračných snáh tejto menšiny,“ - uzavrela Raabová.

Grécko má novú "smrteľne nebezpečnú" migračnú politiku. Dôvodom je postoj celej Európy
Zakaždým, keď Atény pošlú utečeneckú loď späť, potvrdzujú svojim konaním správanie sa Európskeho kontinentu, ktorý koná len vo vlastný prospech Čítať ďalej
05 | 09 | 2020 | Mário Martinka