Matovič smerom k Čaputovej: "Sme parlamentná demokracia a nie prezidentský štát"
05 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Premiér Igor Matovič prvý raz po prázdninách odpovedal verejnosti prostredníctvom Sobotných dialógov RTVS.


Na adresu vynášania rozsudkov a ich okolností premiér povedal - “U nás sa sudca tvári, že vynesie rozsudok a ide sa niekam schovať.” Predseda vlády si myslí, že zdôvodnenie rozhodnutia súdu by malo byť pripravené a zodpovedané verejnosti už krátko po jeho vynesení.

Záhadným výrokom bolo vyjadrenie Igora Matoviča - “sme parlamentná demokracia a nie prezidentský štát”. Povedal to síce k téme voľba sudcov ústavného súdu, no dá sa to vnímať aj v kontexte viacerých udalostí na domácej politickej scéne z nedávnej minulosti.

Matovič verí, že spravodlivosť si na Mariana K. a Alenu Zs. počká
Premiér SR Igor Matovič (OĽaNO) v súvislosti s vynesením neprávoplatného rozsudku v prípade vraždy Jana Kuciaka vo svojom profile na sociálnej sieti vyzval vo vieru v to, že „spravodlivosť si na Mariana K. a Alenu Zs. počká“. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | SITA


K úvahám Daniela Lipšica o kandidatúre na post generálneho prokurátora predseda vlády povedal, že “uvidíme”. Poslanci podľa neho navrhnú, potom sa uvidí. V koalícii údajne neexistuje plán ”urobiť niekomu cestičku”.

K postojom prezidentky k téme voľba generálneho prokurátora predseda vlády uviedol, že “pani prezidentka musí svoj názor vysvetliť verejnosti”. Igor Matovič dodal, že sa “odmieta podieľať na honbe na čarodejnice” a nebude nijakým spôsobom vylučovať nikoho z voľby generálneho prokurátora.

Kauza advokáta Miškoviča sa týka aj premiéra Igora Matoviča, tvrdí Erik Tomáš
Kauza štátnych zákaziek pre advokátsku kanceláriu Michala Miškoviča sa týka aj premiéra Igora Matoviča (OĽaNO). Čítať ďalej
26 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Na otázku o podozreniach z netransparentnosti na ministerstve financií premiér reagoval slovami - “dozvedel som sa o tom iba z médií” a dodal porovnanie cien poradcov, aké vyplácala vláda Petra Pellegriniho a aké si účtuje teraz poradca Eduarda Hegera, Miškovič. “Robí za drasticky nižšie ceny, aké zlodejsky ponúkal Fico s Pellegrinim.”

V súvislosti s vývojom pandémie na Slovensku predseda vlády Igor Matovič potvrdil, že "krízu sme pripravení zvládnuť." Podľa neho máme stále dostatočné kapacity a Igor Matovič nepredpokladá až tak drastický vývoj, že by nestačili na zvládnutie nárastu počtu nákaz.

Za Pellegriniho vlády využívali ministerstvá predražené služby, tvrdí Matovič
Za vlády Petra Pellegriniho využívali ministerstvá niekoľkonásobne predražené služby. Na dnešnej tlačovej konferencií o tom informovali predseda vlády Igor Matovič a minister životného prostredia Ján Budaj (obaja OĽaNO). Podľa premiéra platilo... Čítať ďalej
17 | 08 | 2020 | SITA