Lučanský sa obul do vyšetrovateľa Kuciakovej vraždy: „Správa sa ako ohrozený a chránený druh, nedal si nikým poradiť“
05 | 09 | 2020 I Gabriel Matta

Po vynesení rozsudku o nevine Mariana Kočnera sa k vyjadreniam pridal aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Na svojom Facebooku uviedol, že nečakal takéto komplikácie tohto prípadu pred jeho cieľom. Tvrdí, že je to vizitka vyšetrovateľa.


„Nečakal som, že tento prípad sa pred cieľom takto skomplikuje. Od začiatku bol nevšedný, a hlavne jeho súbežná medializácia popri vyšetrovaní. Treba si uvedomiť, že vinu nevyslovujú médiá, ani verejnosť, ale máme na to súdy. Dúfam, že novinári teraz nezlynčujú členov súdneho senátu za svoj názor. Od nemenovaného denníka je veľmi nezodpovedné, že uverejnili podrobnosti z ich rozhodovania,“ upozornil Lučanský.


„Ak by dôkazy boli jednoznačné, senát o vine rozhodne. Mám však za to, že je to vizitka vyšetrovateľa, ktorý sa stále správa ako ‚ohrozený a chránený druh‘. Neskúsený policajt, ktorý si nedal nikým poradiť. Každého upodozrieval, že mu ide ‚po krku‘. Stratil akúkoľvek pokoru a odrazilo sa to na závere senátu,“ dodal bývalý policajný prezident.



Zrušený tím

Podľa jeho slov obhajoba vyšetrovateľa, že chybou bolo zrušenie tímu o 30 policajtoch je čisto výhovorka, ktorou chce prekryť svoju neschopnosť. „Tím bol zrušený až keď už bol celý spis vyšetrovateľom ukončený, to znamená že sám vyhodnotil, že už v ňom nemá čo viac urobiť a teatrálne za prítomnosti pozvaných médií ho s Návrhom na podanie obžaloby odovzdal prokurátorovi,“ uviedol.


Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na šéfa Generálnej prokuratúry alebo Úradu špeciálnej prokuratúry
Advokát Daniel Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na post šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR alebo Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdil to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Hovorí o jedinečnej príležitosti pohnúť spravodlivosť... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | TASR

Lučanský zároveň vysvetlil, že  polícia poskytla všetku súčinnosť počas hlavného pojednávania či už súdu alebo Úradu špeciálnej prokuratúry, čo je podľa jeho slov písomne zadokumentované.


„Myslím si, že všetci budeme čakať na to, ako rozhodne Najvyšší súd SR, nakoľko rozsudok ešte nie je právoplatný,“ dodal na záver.



Obžaloba v kauze Kuciak

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú.


Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný. Vecou sa bude ďalej zaoberať Najvyšší súd SR.




Radačovský z rozsudku v kauze Kuciak šokovaný nie je. Pustil sa do Lipšica
Bývalý sudca a europoslanec Radačovský komentuje rozsudok v kauze Kuciak; šokovaný nie je. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Petra Demková