AKTUALIZOVANÉ: Testy vo štvrtok na Slovensku odhalili koronavírus u 137 ľudí
04 | 09 | 2020 I SITA

Testy vo štvrtok odhalili koronavírus u 137 ľudí. Laboratóriá otestovali 4 772 vzoriek, spolu urobili už vyše 348-tisíc testov.


Od prepuknutia ochorenia COVID-19 bolo na Slovensku už 4 300 pozitívne testovaných osôb. Vo štvrtok sa vyliečilo ďalších 76 pacientov, celkovo sa doposiaľ uzdravilo 2 693 ľudí. Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba, na Slovensku aktuálne evidujeme 37 úmrtí pacientov s potvrdeným koronavírusom.

Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Správa bola aktualizovaná dňa 4.9.2020 o 10:24.

Najviac prípadov opäť potvrdili v okrese Bratislava, kde pribudlo 42 infikovaných. Jedenásť nových pozitívne testovaných má okres Nitra, deväť okres Michalovce, po šesť okresy Košice a Senec. Po päť prípadov pribudlo v okresoch Žilina a Spišská Nová Ves, po štyri evidujú v okresoch Liptovský Mikuláš, Stará Ľubovňa, Prešov, Trenčín a Tvrdošín. V okresoch Brezno a Dunajská Streda zaznamenali po tri prípady, po dvoch nakazených testy odhalili v okresoch Banská Bystrica, Partizánske, Pezinok, Prievidza a Trnava. Jeden prípad potvrdili v okresoch Čadca, Dolný Kubín, Galanta, Ilava, Komárno, Kysucké Nové Mesto, Malacky, Martin, Nové Zámky, Piešťany, Považská Bystrica, Rožňava, Ružomberok, Skalica, Sobrance, Topoľčany a Zlaté Moravce. Je medzi nimi 67 žien a 70 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 91 rokov. Ministerstvo zdravotníctva o tom informovalo na svojej webovej stránke.

V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo podozrením naň aktuálne hospitalizovaných 92 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 70 pacientov. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je deväť ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje šesť pacientov. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1 570.

Covid - upevnenie moci alebo ochrana populácie?
Veľká pandémia roku 2020 je iná. Poučili sme sa. Ale kto vie, či v prospech ľudstva, píše The Spectator. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Preklad: Redakcia HD