Lupič z koliby na Štrbskom Plese už sedí vo väzbe. K svojmu činu sa pred sudcom priznal
31 | 08 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Hrôzu hosťom aj personálu Hotela Patria spôsobil syn dnes už bývalého hudobníka zo známej východniarskej skupiny Derišľak, ktorý mal v kapele skončiť pred asi tromi mesiacmi. Pred sudcom svoj zúfalý čin oľutoval, píše Nový čas.


Polícii trvalo iba pár dní aby zistila a v utorok aj zadržala muža, ktorý má celé lúpežné prepadnutie koliby na Štrbskom Plese na svedomí. Páchateľ predstúpil týždeň po udalosti pred sudcu, ktorému sa k svojmu činu priznal a zároveň ho oľutoval.


Ako sa ukázalo, ohrozovanie hostí pištoľou a lúpež má na svedomí 29-ročný Pavol A. z Vranova nad Topľou, ktorý je, podľa webu Nový Čas, synom dnes už bývalého hudobníka známej skupiny Drišľak. K činu sa podľa slov jeho advokáta Tibora Bašistu ešte v piatok pred sudcom priznal.



Svoj čin ľutoval

„Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad vzatý do väzby z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie súdu je právoplatné,“ vyjadrila sa hovorkyňa súdu Ivana Petrufová po skončení pojednávania.

MIMORIADNE: Streľba v kolibe na Štrbskom Plese
V nedeľu vo večerných hodinách vošiel do reštaurácie pri Štrbskom plese neznámy maskovaný muž so zbraňou v ruke. Čítať ďalej
24 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič


Zaujímavé je aj to, čo mladého muža k lúpežnému prepadnutiu viedlo. „Povedal, že išlo o skratové konanie, ospravedlnil sa všetkým poškodeným a je mu to veľmi ľúto. Prijal to zodpovedne a rozhodnutie súdu uznal, ide do vyšetrovacej väzby a vzdali sme sa sťažnosti proti väzbe,“ zdôvodnil pre Nový Čas klientovo jednanie známy popradský advokát Bašista.

Pavol sa pred vyšetrovateľmi priznal zrejme až po tom, čo mala polícia voči nemu nezvratné dôkazy, že lúpežné prepadnutie spáchal práve on. K zúfalému činu ho mala dohnať jeho hráčska vášeň a dlhy.
Všetko mal pripravené

Kým obžalovaný tvrdí, že jednal skratovo, jeho kroky hovoria o niečom inom. Ako ďalej uvádza Nový Čas, Pavol po príchode na Štrbské Pleso sa tu nejaký čas zdržiaval a pripravoval na svoj čin. Podľa svedkov bol ale pri prepade veľmi nervózny, čo bolo vidieť aj na jeho trasúcej sa ruke, v ktorej držal zbraň. Tú mal v legálnej držbe.

Polícia objasnila lúpež v reštaurácii pri Štrbskom plese
Polícia v súvislosti s lúpežou, ku ktorej došlo v nedeľu (23. 8.) v jednej z reštaurácií pri Štrbskom plese, obvinila 29-ročného muža z okresu Vranov nad Topľou. Informuje o tom na sociálnej sieti. Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | TASR


Muža, ktorý sa vybral lúpiť do Hotela Patria, zachytili kamery ako autom odchádzal zo Štrbského plesa. Nový Čas informoval aj o tom, že na kamerových záberoch bolo vidieť i evidenčné číslo vozidla. Pavol však spravil veľkú chybu, pretože auto, na ktorom ušiel, mal z požičovne. Požičal si ho ale na svoje meno, a tak bolo len otázkou času, kedy ho policajti chytia. Za lúpežné prepadnutie mu teraz hrozí väzenie na 7 až 12 rokov.
Čo sa počas prepadu udialo?

Pavol vošiel do kolby cez služobný vchod, jednému zo zamestnancov zobral retiazku zo žltého kovu a druhému hodinky. Vzápätí v kuchyni vystrelil zo zbrane dvakrát do stropu. Lupič pištoľou priamo ohrozoval prevádzkara, ktorý sa mu snažil vo všetkom vyhovieť a páchateľa ešte upokojoval, no ten i napriek tomu vystrelil. Napokon prešiel späť do reštaurácie a zo zásuvky pod pokladnicou vzal finančnú hotovosť vo výške 1016,50 eura.

„Z budovy odišiel opäť služobným vchodom smerom k jazeru,“ informovala polícia s tým, že pri udalosti sa nikto nezranil. Podľa prvotných informácií malo ísť o Poliaka, keďže očití svedkovia počuli lupiča hovoriť plynulo po poľsky. Ako sa ale napokon ukázalo, páchateľom bol 29-ročný Pavol z Vranova nad Topľou.

Českí mladomanželia sa fotili vo vode Štrbského Plesa. Vyslúžili si peknú vlnu kritiky!
Poriadny rozruch na slovensku spôsobila dvojica novomanželov, ktorí vo svadobných šatách vliezli do Štrbského plesa. To je však prísne zakázané! Objavila sa navyše informácia, že to mali byť Česi ... Čítať ďalej
01 | 09 | 2019 | Ján Prokop